• Wat een geslaagde dag, zaterdag 11 juni 2022. Wellicht waren de resultaten soms iets anders dan gehoopt, maar Korbis 1 speelde een prima partij en maakte het koploper ALO 1 behoorlijk lastig. Korbis 2 kende tegen ALO 2 een benauwde tweede helft maar won wel, zij het nipt. Bij Korbis 3 leefde nog de stille hoop op gelijke hoogte te komen met koploper Valto 3. Maar de bezoekers sloegen die hoop de bodem in door gewoon te winnen.

  Maar er gebeurde bij schitterend weer nog veel meer deze zaterdag. Zo had de vereniging ’s morgens een aantal politieke partijen uitgenodigd om eens te komen kijken wat er op een zaterdag allemaal gebeurt op onze locatie Sniepweg 13 L. Mede om aan te geven dat onze club op korte termijn duidelijkheid nodig heeft over de herinrichting van sportpark de Sniep, met onder andere een tweede kunstgrasveld. De fractieleden waren onder de indruk, zo heb ik begrepen.

  Het grootste spektakel was echter ’s middags met een groot aantal huldigingen. Een prima idee van het bestuur om dat tussen de wedstrijden door te doen. Dit allemaal onder grote belangstelling. Iets dergelijks verdient gewoon een groot platform, in plaats van op een Algemene Ledenvergadering met weinig leden.

  De drukste man was deze middag wellicht onze voorzitter Peter. Want er moest nogal wat worden ingehaald na twee jaar corona. De kampioenenparade onder leiding van mascotte Leo was prachtig om te zien.

  En dan hadden we nog onze 10, 25 en 40 jarige jubilarissen. En dat waren er nogal wat, waarvan de meesten aan dat jubileum al een of twee jaar hadden toegevoegd. De reden is inmiddels genoegzaam bekend. Zo hadden we twee leden die 40 jaar lid zijn, Mini Boomers en Erwin Lesschen. Naast de bloemen was er een fraai beeldje met korfbalpaal. Verder een rits aan 25 jarigen: Rick Hagen, Remco van Beek, Marnix Westeneng, Rob van der lans en Job van der Plicht. Ook voor hen bloemen, evenals voor Mark van den Brink die al ruim 36 jaar lid is. Vervolgens een ‘stuwmeer’ aan leden die 10 jaar lid zijn: Wouter de Ruiter, Wout Peterse, Maarten van der Plas, Yoni Boon, Louk den Hartogh, Nicolien Kofman, Marieke Metsch, Daniëlle Metsch, Mirjam Anker, Fenna Schuiling, Matthijs Lejour, Jarwin de Rooij, Sybren ter Schuur en Yorrit van den Berg.  Allemaal van harte gefeliciteerd. Leden met een Korbisblauw hart aldus de voorzitter. Niet iedereen kon echter aanwezig zijn, maar de herinneringen aan het jubileum zijn/worden echt wel uitgereikt.

  Daarmee was de kous nog niet af, want er moesten nog drie leden gehuldigd worden die voor al hun inspanningen voor de vereniging waren benoemd tot Lid van het Jaar. Voor het seizoen 2019-2020 werd dat Annemieke Boon, seizoen 2020-2021 Jochem Lejour en voor het seizoen 2021-2022 werd Annemarie Oosterom benoemd tot Lid van het Jaar. Ook jullie van harte gefeliciteerd. En daarnaast waren de bestuursleden druk met het uitreiken van het jaarlijkse presentje voor alle vrijwilligers die Korbis (gelukkig) rijk is. Maar de vereniging kan nog wel meer vrijwilligers gebruiken.

  En of het allemaal nog niet genoeg was, kon er ook nog worden genoten van een heerlijke satémaaltijd, klaargemaakt door onze voortreffelijke keukenbrigade. Om misverstanden te voorkomen, voor de maaltijd moest wel betaald worden. Uiteindelijk ging deze zaterdag alleen de zon voor niks onder.

  Zoals gezegd, het was een prachtige zaterdag en nu maken we ons op voor een daverende seizoensafsluiting op zaterdag 25 juni 2022. En maar hopen op mooi weer.