• Na vorig weekend op eigen terrein ruimschoots aandacht te hebben gegeven aan het 45-jarig jubileum van Korbis, stond dit weekend de officiële opening van het seizoen voor de deur.
  Een ongelukkig indeling voor de selectie van Korbis zorgt ervoor dat het merendeel van de wedstrijden dit seizoen niet tegen dezelfde tegenstander is. Zo ook afgelopen zaterdag, waar Korbis 2 al vroeg in de middag tegen WION 3 de krachten mocht meten, was het Korbis 1 dat naar Maasland afreisde om daar tegen oude bekende ODO 1 te strijden om de eerste punten van de competitie.
  Om met het goede nieuws te beginnen; beide teams wisten hun eerste wedstrijd te winnen en daar moest Korbis 2 dieper voor gaan, dan vooraf verwacht en dat had alles te maken met haar eigen schotpercentage. Dat de reserves van Korbis fitter zouden zijn dan de in \"extratijd spelende\" oud selectiespelers van WION, was te verwachten. Maar het schot van een tweetal Rotterdamse heren zat er bij de start van het seizoen een stuk beter in, dan bij het Waddinxveense achttal. Bij rust zelfs een 7 - 5 achterstand voor Korbis 2 en het enige dat men in de tweede helft diende aan te passen was het scoringspercentage. Dat schoot gelukkig voor Korbis al vrij snel na rust omhoog, waardoor Korbis 2 de achterstand wist om te buigen in een uiteindelijke 13 - 15 overwinning.
  Door naar Maasland waar Korbis 1 zich klaarmaakte voor de wedstrijd tegen ODO 1. Beide teams hebben elkaar de afgelopen jaren meermaals bestreden, dus veel verrassing zal er niet zijn geweest bij beide coaches, of het moet zijn dat nieuweling Bram Boeter voor enige verbazing zorgde bij de tegenstander. De van Weidevogels overgekomen Bram maakte afgelopen zaterdag zijn debuut in Korbis 1. Ook Myrthe de Kruijf maakte haar debuut, na enkele jaren in Korbis 2 gespeeld te hebben is Myrthe nu een vaste kracht in Korbis 1.
  In het eerste kwartier tot aan de drinkpauze scoorde Korbis er via een vijftal spelers lustig op los en wist daar al een verschil te maken met ODO dat op zou lopen naar vier verschil gedurende de eerste helft. Daar haalde beide ploegen even adem en dat gaf ODO de kans om het gat te verkleinen tot twee.
  ODO bleef echter op gepaste afstand volgen en wist ook in de tweede helft niet meer op gelijke hoogte te komen met Korbis.
  Korbis wist de aanvallen van ODO kort te houden; had veel over in de rebound en dwong de Maaslandse ploeg tot het nemen van kansen onder grote verdedigende druk.
  Vijf minuten voor tijd stond er een comfortabele 13 - 18 tussenstand op de borden en was het ODO dat nog twee keer wat wist terug te doen voor de statistieken; een keurige 15 - 18 overwinning, waar aan Korbis zijde ook nog voldoende ruimte voor verbetering is in de komende weken.

  Op eigen veld sloot Korbis 3 de zonovergoten korfbaldag af; tegenstander WION 2 nam vooral een hoop lengte mee, maar wist maar weinig van te profiteren. De teams liepen de gehele wedstrijd gelijk op in met name een eerste helft die met 4 - 5 stand werd beëindigd vooral schaars aan doelpunten was. Na de rust had Korbis iets minder moeite om de korf te vinden en schoot zichzelf drie minuten voor tijd naar de uiteindelijke eindstand van 10 - 8 in Waddinxveens voordeel.

  Korbis 4 had op eigen veld een zware dobber aan Albatros 9 en kon een ruime nederlaag van 6 - 19 niet voorkomen.

  In de vroege ochtend was het Korbis A1 dat in Kamerik de eerste punten van het seizoen op ging halen bij tegenstander SDO A1. Een wedstrijd waarin de junioren van Korbis het zichzelf iets makkelijker hadden kunnen maken door met uitverdedigen minder slordig te zijn, maar waar wel een 8 - 13 overwinning werd geboekt.
  Een stuk eenvoudiger had Korbis A2 het, dat rolde met 25 - 6 Synergo A2 op.

  De B1 en B2 van Korbis wisten beide hun eerste wedstrijd helaas niet te winnen. Korbis B1 verloor op eigen veld met 7 - 10 van Meervogels B1 en kort daarvoor had Korbis B2 met 11 - 13 verloren van Excelsior B2.

  In Maassluis behaalde de C1 van Korbis een ruime overwinning op Maassluis C1; het werd 5 - 17 in Waddinxveens voordeel.
  Tegen Weidevogels C1 was Korbis C2 net niet opgewassen en moest het na de 8 - 6 nederlaag de meerdere erkennen in de Bleiwijkse opponent.
  Ook de C3 kwam te kort in haar eerste wedstrijd van het seizoen; Meervogels C4 was duidelijk een maatje te groot en stuurde Korbis met een 11 - 4 verlies weer naar huis.
  Helaas was ook de C4 niet opgewassen tegen haar tegenstander; in Reeuwijk verloor het jonge team met 12 - 3 van Reeuwijk C1.
  De C5 daarentegen wist de punten wel binnen te halen; in Waddinxveen werd met 7 - 5 van gewonnen van KCR C4.

  In de D categorie van Korbis wisselende resultaten, maar afgetekende overwinningen voor Korbis D1 (dat met 16 - 4 wist te winnen van KCC D1) en Korbis D4 (dat met 15 - 5 won van Phoenix D1).
  Ook Korbis D3 wist de punten te behouden door met 9 - 4 van Excelsior D2 te winnen
  Meer moeite, maar wel wist voor K0rbis D6; het team won op eigen veld met 4 - 2 van Tempo D4.
  De D2 kwam net te kort en verloor met 5 - 6 van Nieuwerkerk D4.

  In de E categorie speelde Korbis E4 met 6 - 6 gelijk tegen ALO E2, Korbis E3 won 3 - 13 van Refleks E3. Ook Korbis E6 wist met maar liefst 17 - 0 te winnen van Achilles E3. Korbis E7 won met 13 - 0 van KCC E6.
  Ruim verlies was er voor Korbis E2 dat met 14 - 5 verloor van Vriendenschaar E1. Korbis E1 verloor in eigen huis nipt met 9 - 10 van KOAG E1 en (hoewel nog niet doorgevoerd), was de E5 van Korbis eveneens winnaar van hun eerste wedstrijd; het team wist ruim te winnen van WION E1.

  Bij de F teams van Korbis was er twee keer winst voor het nieuwe Korbis F2 en Korbis F3; beide wisten de punten te behalen tegen een team van Nieuwerkerk; Korbis F2 won in Nieuwerkerk van de plaatselijke F3 en in Waddinxveen was Korbis F3 met 2 - 0 te sterk voor Nieuwerkerk F4.
  Korbis F1 had het lastig tegen KCC F1 en verloor met 12 - 6.

  Komend weekend speelt de selectie van Korbis thuis; Korbis 1 ontvangt net als vorige week IJsselvogels 1 en zal wederom willen winnen. De wedstrijd start om 15.40 uur.