• Een sterk gewijzigd Korbis 2 startte afgelopen zaterdag in Den Haag, tegen het voor Korbis onbekende ALO.
  4 Speelster van Korbis waren om diverse redenen niet beschikbaar voor het eigen team en dan is het erg fijn dat je kan terugvallen op je jeugdspelers en de ervaring uit Korbis 3.
  Het eerste aanvalsvak van ALO bleek in de 1e helft bijzonder effectief, met in totaal 5 schoten in 4 aanvallen waarvan er 4 gepromoveerd werden tot doelpunt.
  Korbis kon daar verdedigend weinig tegenover stellen en moest zich die doelpunten niet al te veel aanrekenen. Het wist namelijk wel afstand te nemen van ALO, mede dankzij een direct antwoord op de snelle 1-0 van ALO door junioren speelster Danielle Metsch. Na twee aanvallen dus 1-1 en een doelpuntrijke wedstrijd lag in het verschiet.
  Die effectiviteit hielden beide ploegen uiteraard niet vol en al snel werd ook duidelijk dat ALO met name van afstand haar kansen moest pakken, omdat de verdediging van Korbis dichterbij de korfzone de boel goed gesloten wist te houden.
  Zelf vielen de Waddinxveners geduldig aan en sprokkelde de doelpuntjes bij elkaar, mede door diverse goed uitgespeelde aanvallen.
  Vlak voor rust kroop ALO nog even wat dichterbij, maar niet lang na de theepauze stond er alweer een relatief veilige marge van 4 doelpunten, wat de Waddinxveense ploeg wist uit te bouwen naar een uiteindelijke 10-16 overwinning.

  Met het oog op de stand een belangrijke overwinning, maar ook in het groeiproces als team zijn er weer goede stappen gemaakt.
  In de komende weken hoopt Korbis haar positief in de middenmoot van de poule te verstevigen.