• Een vereniging kan niet zonder een eigen onderkomen en dat geldt ook voor onze club. Maar een eigen onderkomen betekent ook onderhoud en daar is onze Korbistro zo nu en dan wel aan toe. Uiteindelijk dateert de basis van het gebouw, de voormalige kleedhokjes van het openlucht zwembad, van mei 1969.

  En is het al ruim 28 jaar geleden dat op 15 juni 1991 dat Korbistro 2 werd geopend door de toenmalige wethouder, de heer Van Schie. Van Korbistro 1, opening op 9 november 1984, hebben we maar 7 jaar kunnen genieten.

  Nu wordt ons complex door de Materiaal en Onderhoudscommissie (MOC) prima onderhouden, maar zo af en toe moeten er grotere klussen worden uitgevoerd, die je niet eventjes op een late namiddag uitvoert. Een van die grote klussen, naast de kantinevloer, is het renoveren van de kleedkamers en dan vooral die van de dames. Het opknappen van de kleedgelegenheid kan natuurlijk alleen maar tijdens de zaalcompetitie. Daarom werd 23 november 2019 als startdatum gekozen. Inderdaad gelijktijdig met de start van de zaalcompetitie.

  Uiteraard reuze handig dat je weet wat er moet gebeuren en wanneer. Daartoe had de alleskunner van de MOC (Hans) een soort 4Daagse stappenplan gemaakt.

  Zo stonden er voor dag 1, 23 november, een groot aantal voorbereidende werkzaam- heden op het programma, zoals het verwijderen van de radiatoren, verwijderen kapstokken, en het afplakken van allerlei dingen, binnenkozijnen schuren en eventueel gronden, plafond heren kleedkamer afnemen met ammonia en het verwijderen van de schimmel in het douchegedeelte en nog een aantal dingen.

  Zaterdag 30 november, dag 2 staat/stond vooral de dames-kleedkamer in de belangstelling met onder andere; het aanbrengen van een latwerk tegen het plafond, gipsplaten aanbrengen in het kleedgedeelte en plastic schroten in het douchegedeelte, het plamuren van de schroefgaatjes in de gipsplaten en het gladstrijken met acryllaatkit, het impregneren van de grauwe stenen muren en het sauzen van de wanden boven de tegels en het plafond in de herenkleedkamer.

  Op een nog nader te bepalen dag in december staan/stonden voor dag 3 nog een aantal werkzaamheden op het programma, waaronder; het sauzen van die grauwe muren in een ander kleur, zoals u op de foto ziet is het wit geworden, impregneren gipsplaten, monteren nieuwe radiatoren en het weghalen van de radiatoren in de Wc’s, waar geen nieuwe voor terugkomen, aflakken binnenkozijnen in een nader te bepalen kleur, monteren van de kapstok in de dameskleedkamer en het aanbrengen van LED armaturen in de dameskleedkamer.

  Dag 4 (eventueel 4 januari 2020), wil de MOC gebruiken voor wat afrondende zaken, zoals afwerklatten langs het plafond in de dameskleedkamer en het vervangen van kapotte kapstokhaken en zaken die mogelijk nog zijn blijven liggen.

  Al met al een hele klus, waarbij voor de realisering werd uitgegaan van ongeveer vijf vrijwilligers per klusdag. Het vinden van die vrijwilligers bleek echter een lastige opgave, ondanks de vele, wellicht wat te late verzoeken, om mee te helpen. Gevolg was dat de startdatum van 23 november niet werd gehaald en alles werd verschoven naar afgelopen zaterdag 21 december. Dat betekende ook dat de MOC voor 21 december nog vol aan de bak moest om alle voorbereidende werkzaamheden af te ronden. En dat is gelukt. Hans, Arie Dick en Thale bedankt voor jullie inspanningen en ook onze welgemeende dank voor de andere vrijwilligers die zaterdag actief bezig zijn geweest. En het resultaat mag er nu al zijn ook al is alles nog niet afgerond, maar voor aanvang van de tweede helft veld is alles af. Of de MOC voor 4 januari nog hulp nodig heeft? Dat weet ik niet, maar u kunt zich in ieder geval aanmelden door een mailtje te sturen naar bestuur@korbis.nl