• Na de uitstekende wedstrijd van een week eerder was er de goede hoop dat Korbis ook vandaag een prima wedstrijd op de mat kon leggen tegen het Rijswijkse Refleks.
  Refleks is inmiddels geen onbekende meer, nu de ploegen elkaar de afgelopen seizoenen een aantal keren in de competitie zijn tegen gekomen.

  Ondanks dat startte Korbis slordig en leek het niet goed te zijn voorbereid op de verdedigende druk en de aanvallende intenties van Refleks.
  Korbis wist zich in de eerste 10 minuten nog wel te herpakken en aan te haken, maar moest in het verloop van de eerste helft Refleks toch laten gaan.
  Enkele foutjes in de Waddinxveense verdediging werden direct afgestraft en de kansen (laat staan doelpunten) voor Korbis waren duur.
  Het gevolg was een ruime achterstand bij rust, waarna kort na rust Refleks het laatste restje hoop direct de grond in boorde, door in korte tijd twee maal te scoren.
  Het verschil van tien doelpunten leek Korbis ook enige rust of berusting te geven, waarna met name één vak van Korbis zich oprichtte en steeds beter in de wedstrijd groeide. De aanvallen werden meer gestructureerd en verdedigend was er in beide vakken meer controle.
  Of Refleks de teugels wat liet vieren of dat Korbis zich herpakte; feit blijft dat het verschil in de laatste 20 minuten niet meer groter werd en de spelers daarmee ook het besef meekregen dat het in deze eerste klasse hard werken is voor de punten, maar dat er ook genoeg wedstrijden zijn waarbij Korbis het de tegenstander bijzonder lastig kan maken en punten af kan snoepen.
  De uiteindelijke eindstand van 23-13 is een groot verschil en een terechte, kijkend naar de eerste 40 minuten van de wedstrijd.

  Komend weekend is ONDO de tegenstander van onze selectie. Twee wedstrijden waarbij zowel een Korbis 1 (15.30 uur) als Korbis 2 (14.00 uur) flink aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden.