• Na de zakelijke winst van vorige week op Twist 1, was het afgelopen weekend 40 minuten lang genieten voor de toeschouwers langs de lijn bij de wedstrijd Korbis 1 - ODO 1. Niet voor het eerst opende Maik Hoogendoorn direct in de eerste aanval de score, waarmee Korbis wederom een flitsende start had.
  Een start die ditmaal ook een positief vervolg kreeg, kijkend naar de aanvalsdrift van het Waddinxveense achttal.
  Over meerdere schijven werd er in de eerste helft gescoord, zo deden Louk den Hartog, Dani Hoogendoorn, Manouk de Vries en Nina de Kok allemaal hun teamgenoten een groot plezier door aanvallen doeltreffend af te ronden. De ene aanval was nog mooier dan de andere, waarbij de Waddinxveners ook in verdedigend opzicht heerste. ODO heeft de beschikking over een drietal dames met veel aanvallende kwaliteiten, maar die konden nauwelijks in stelling worden gebracht door het overwicht dat de heren van Korbis hadden ten opzichte van de heren van ODO. Daarnaast lieten ook de Waddinxveense dames zich van hun beste kant zien en kwamen nauwelijks in de problemen. Bij rust stond er met 12 - 5 een stand op het scorebord die toch voldoende zou moeten zijn voor de uiteindelijke overwinning? ODO probeerde de eerste minuten na rust echt nog wel om aan te haken, maar ieder doelpunt van ODO werd beantwoord met een Waddinxveense goal. Tien minuten na rust was de hoop bij ODO wel vervlogen en kon Korbis de wedstrijd beheerst uitspelen. Het gaf ruimte om enkele spelers van het tweede nog de nodige minuten te geven en een gecontroleerde 19 - 12 overwinning over de streep te trekken.
  Komende week staat het kampioenschap en bijbehorende promotie naar de overgangsklasse op het spel, als Korbis in Moordrecht om 15.30 uur de degens kruist met IJsselvogels 1.

  De wedstrijd van Korbis 2 tegen WION 3 was in geen enkel opzicht reclame voor de korfbalsport; de einduitslag van 8 - 9 verraad een moeizaam aanvallende wedstrijd, waarbij Korbis een bedroevend schotpercentage wist te behalen en WION haar overmacht in de korfzone verzilverd zag worden door lange en trage aanvallen te spelen.

  In Rotterdam speelde Korbis 3 één moeizame helft tegen WION 2; WION 2 knalde de eerste vijf schoten binnen, maar zag bij rust Korbis toch weer naast zich staan. De 7 - 7 ruststand was dan ook meer een gevolg van de superstart van WION dan dat het een representatief beeld was van de krachtsverhouding. In de tweede helft wist Korbis 3 dit meer in de score uit te drukken, waarna een overtuigende 9 - 18 overwinning volgde.

  Korbis 4 had het in Zwijndrecht bijzonder lastig tegen Albatros 9; er werd met 29 - 8 verloren.

  In Waddinxveen liet Korbis A1 zich aftroeven door nummer laatst SDO A1. In een stevig duel raakte Korbis het spoor bijster en verloor op eigen veld met 10 - 12.
  De A2 van Korbis wist wel te winnen; in Utrecht werd met 8 - 13 gewonnen van Synergo A2.

  In de B categorie werden er drie wedstrijdpunten bijgeschreven; laat in de middag wist de B1 met 11 - 11 gelijk te spelen tegen Meervogels B1 en eerder op de dag won Korbis B2 in Delft met 3 - 9 van Excelsior B2.

  Korbis C1 lijkt onbedreigd op het kampioenschap af te gaan. In een poule van zeven is het lastig om de juiste krachtsverhoudingen te zien. Na enkele eenvoudige overwinningen was de verwachting dat Avanti C1 meer tegengas zou geven, maar ook afgelopen zaterdag wist Korbis met 15 - 5 eenvoudig de winst naar zich toe te trekken.
  Tegen koploper Achilles C1 had Korbis C2 het lastig. Na enkele nipte verlieswedstrijden was er met 3 - 8 nu een ruimer verlies voor het jonge team.
  Op eigen veld verloor Korbis C3 nipt van Meervogels C4. Verlies was er ook voor Korbis C4, dat werd getrakteerd op een 2 - 18 verlies oor Reeuwijk C1.
  De C5 wist vroeg op de zaterdag in Ridderkerk wel te winnen, door KCR C4 met 4 - 5 te verslaan.

  Korbis D1 volgt het goede voorbeeld van de C1 en wint haar wedstrijden met een groot verschil. Ook afgelopen zaterdag was KCC D1 niet bij machte om Korbis D1 bij te houden; Korbis D1 won met 15 - 2.
  De D2 van Korbis had in Nieuwerkerk een veel spannendere wedstrijd; tegen de plaatselijke D4 werd met 6 - 7 gewonnen.
  Korbis D3 is het eerste team van Korbis dat dit seizoen kampioen is geworden! Door de 5 - 7 overwinning op Excelsior D2 is het team niet meer te achterhalen door de concurrentie.
  Korbis D4 was afgelopen weekend het allereerste team dat in actie kwam en had wat opstartproblemen, maar wist na een 1 - 0 ruststand alsnog met 7 - 1 te winnen van Phoenix D1.
  De D5 van Korbis maakte het feestje van de D teams compleet door op eigen veld met 7 - 6 te winnen van Vriendenschaar D2.
  Helaas wist Korbis D6 het goede voorbeeld van de andere D teams niet te volgen; in Alphen aan den Rijn was Tempo D4 met 2 - 0 net een maatje te groot.

  In de E categorie was er winst voor de E2 (10 - 5), E3 (4 - 1), E5 (6 - 2), E6 (25 - 0) en E7 (13 - 1). De E4 deelde de punten met tegenstander ALO E2 door met 10 - 10 gelijk te spelen.

  Bij de F teams heeft Korbis F1 het het hele seizoen al zwaar. Ook afgelopen zaterdag bleek KCC F1 de beter en won met 4 - 15 van Korbis F1.
  De F2 en Korbis F3 hebben het qua indeling beter getroffen met meer gelijkwaardige teams. De F2 won afgelopen weekend met 11 - 2 van Nieuwerkerk F3 en Korbis F3 won met 5 - 1 van Nieuwerkerk F4.

  Komend weekend kunnen meerdere teams kampioen worden, met hierbij nogmaals de speciale vermelding van de kampioenswedstrijd van Korbis 1 om 15.30 uur in Moordrecht en aansluitend in Waddinxveen om 16.50 uur de kampioenswedstrijd van Korbis 3.