• In het afsluitende drieluik van de zaalcompetitie nam Korbis 1 het afgelopen weekend op tegen Paal Centraal 1. In de heenwedstrijd kwam Korbis laat los om vervolgens aan het einde van de wedstrijd alsnog uit te lopen naar een ruime overwinning.
  De return kende een heel ander wedstrijdverloop door de enorm energieke start van de Waddinxveense formatie.
  De door Tussenperoon.nl gesponsorde ploeg van Jan Willem Hofman opende met flitsende aanvallen met een groot aantal kansen en het was dan ook niet verwonderlijk dat Korbis al snel afstand nam van de Delftse bezoekers.
  Ondanks dat Bart Nuijten en Sanne Markus zich in de eerste helft even moesten laten wisselen door fysiek ongemak, denderde Korbis in de eerste 25 minuten over de opponent heen. Met simpele afstandschoten, mooie doorbraak acties en kansen rondom de korfzone liep de teller al snel op. De laatste minuten van de eerste helft nam de ploeg wat gas terug en zag bij de rust een comfortabele 17 - 7 voorsprong op het bord staan.
  De swung van de eerste helft kwam niet meer terug in het tweede bedrijf en Paal Centraal bleef met name over een tweetal dames effectief, waardoor het scoreverloop in de tweede helft gelijkopgaand was.
  Nadat ook Maik Hoogendoorn en Paula Uitbeijerse zich moesten laten vervangen, werkte de aanvalsmachine van Korbis zich sputterend richting het einde van de wedstrijd.
  De dynamiek en afronding lieten te wensen over en ook de verdedigende druk van eerder in de wedstrijd nam wat af. De overwinning kwam nooit in gevaar voor Korbis en dus kon het zich in gedachte al klaar gaan maken voor de kampioenswedstrijd van volgende week tegen runner up Gemini. Het zal de ploeg vertrouwen geven dat het ondanks alle wisselingen de wedstrijd netjes wist uit te spelen en in de eerste helft een hoog niveau aantikte, wat vandaag ruim voldoende was voor de overwinning.

  De spelers van Korbis 2 zullen zondag wellicht wakker zijn geworden met een lichte kater. Tegenstander Valto 3 heeft welgeteld 20 seconden voorgestaan in de wedstrijd en dat waren de laatste 20 seconden van de wedstrijd.
  Bij een 9 - 5 voorsprong bij rust voor Korbis leek er een mooi resultaat mogelijk tegen de goede tegenstander uit De Lier. Een doelpuntendroogte van meer dan 15 minuten kwam Korbis 2 echter niet te boven en zag na 9 - 9 de tegenstander bij de 12 - 12 in de laatste minuut ook nog de pijnlijke 12 - 13 binnen schieten. Wederom een goede teamprestatie waar het 2e zichzelf nog niet in punten voor weet te belonen.

  Weinig sprankelend was de wedstrijd van Korbis 3 tegen rode lantaarn drager RWA 4, getuige de 4 - 2 ruststand in Waddinxveens voordeel. Het stugge RWA weigerde zich op voorhand neer te leggen bij het aanstaande verlies, maar moest zich met name door een heel aantal doelpunten vanaf de dames van Korbis bij 12 - 7 gewonnen geven.

  Midweeks won midweek 1 op woensdag met 19 - 16 van Fortissimo.

  De A1 van Korbis maakte een slechte beurt tegen middenmotor DVO A3. De junioren van Korbis hebben de punten hard nodig, maar dit was niet terug te zien in de wedstrijdbeleving, waarna het afgetekend met 18 - 9 verloor. Nog drie wedstrijden voor de A1 om te laten zien dat ze thuis horen in de 1e klasse.
  In eigen huis maakte Korbis A2 er wel een korfbalfeestje van. Veel inzet, beleving en doelpunten bij deze aantrekkelijke wedstrijd tegen het Zoetermeerse Phoenix A1. Korbis A2 wist met 21 - 12 ruim te winnen.
  Daarvoor had Korbis A3 zichzelf een goede dienst bewijzen door na een spannende wedstrijd in de slotfase afstand te nemen van Valto A3. Korbis won de wedstrijd met 17 - 11 en heeft mede daardoor nog een kleine kans op het kampioenschap.

  Eerder op de dag speelde Korbis B1 tegen nummer laatst KZ Danaïden B1. Korbis had spelers afgestaan aan de A1 van Korbis en was zodoende zelf niet compleet. Het weerhield de ploeg er niet van om frank en vrij te gaan spelen en een klinkende 23 - 14 overwinning te laten noteren op de Leidse gasten.

  De C1 van Korbis speelde in Sassenheim tegen TOP C2. Een wedstrijd die gezien de stand en de uitslag van de vorige wedstrijd gewoon gewonnen moest worden. Dat deed Korbis dan ook en keerde met een 12 - 8 overwinning weer huiswaarts.
  In Delft speelde Korbis C3 gelijk tegen DES C1.

  Korbis C2 en D1 waren afgelopen zaterdag vrij. De D2 van Korbis heeft zich afgelopen zaterdag als eerste van alle teams tot kampioen gekroond in hun competitie.
  Het team van Sybren ter Schuur en Matthijs Lejour kent een succesvol zaalseizoen en heeft nog geen enkele keer verloren. Ook tegenstander Dijkvogels D2 moest er afgelopen zaterdag aan geloven en verloor met 8 - 4 van Korbis D2. De D2 is daardoor niet meer in te halen en mag zich als eerste Korbis team kampioen noemen.
  Ook Korbis D3 is hard opweg naar het kampioensschap. Dit jonge team verloor zelfs nog geen enkel punt en kan na de 15 - 2 overwinning van afgelopen zaterdag op ONDO D3 zich op gaan maken voor haar kampioenswedstrijd.
  Korbis D4 was zaterdag al vroeg op pad en speelde in Ridderkerk een spannende wedstrijd tegen KCR D3. Helaas verloor de D4 nipt met 6 - 5.
  Korbis D5 wist juist net aan te winnen; in de eigen sporthal De Dreef won het meidenteam van Korbis met 6 - 4 van SDO D2.

  Een bijna 100 procent score bij de E teams die afgelopen zaterdag hebben gespeeld; de E2 speelde gelijk tegen KCR E4, maar verder wisten de E1, E3, E4, E5 en E7 allemaal hun wedstrijden te winnen.

  Juist helemaal geen punten bij de twee F teams van Korbis. Hoewel er absoluut een stijgende lijn te zien is bij de jongste leden van Korbis, moesten zowel de F1 als F2 de punten laten aan de tegenstanders.

  Aanstaande zaterdag speelt Korbis 1 haar kampioenswedstrijd om 14.30 uur in Gouda tegen runner up Gemini. Na het gelijke spelen van dit weekend tussen Gemini en Madjoe volstaat een gelijkspel van Korbis tegen Gemini om de felbegeerde promotie naar de tweede klasse af te dwingen.