• De laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie heeft de selectie van Korbis haar beide wedstrijden op exemplarische wijze afgesloten.
  Bij Korbis 1 is het in heel veel wedstrijden zo geweest dat het Waddinxveense vlaggenschip een groot gedeelte van de wedstrijd mee kon met de opponent. Vaak hield de ploeg van Jan Willem Hofman lange tijd gelijke tred, waarna in het laatste kwart van de wedstrijd het verschil werd gemaakt door de tegenstander en er zo alsnog een (groot) verlies geleden werd.
  Met name in aanvallend opzicht bleek Korbis het vaak af te moeten leggen en zo ook afgelopen zaterdag.

  De eerste returnwedstrijd in deze competitie was tegen het Amsterdamse Swift. Korbis begon goed aan de wedstrijd getuige de 1-0 die direct in de eerste aanval tot stand kwam.
  Korbis kon deze goede lijn doortrekken tot een 4-1 voorsprong en daarna stokte de productie ondanks enkele grote kansen.
  Swift kroop dichterbij, herpakte zich en ging bij rust met een minimale 5 - 6 voorsprong de rust in.
  Kort na rust was de inmiddels beruchte \"Korbis dip\" en zag het de tegenstander in mum van tijd wegelopen naar een 5 - 9 tussenstand. Vanaf dat moment pakte Korbis de draad weer op, maar wist het de Amsterdammers niet meer achterhalen.
  De uiteindelijke 8 - 15 eindstand is met name een terechte uitslag als je kijkt naar het schotpercentage van beide ploegen. Speltechnisch en in verdedigend opzicht heeft Korbis 1 in heel veel wedstrijden laten zien dat het goed mee kan in de eerste klasse. Uiteindelijk gaat het echter om het maken van de meeste doelpunten en dat is voor Korbis 1 op dit niveau een (voor nu nog) te grote uitdaging om wedstrijden te winnen op dit niveau.

  Ook Korbis 2 speelde een wedstrijd die het dit seizoen vaker speelde; het jonge Korbis bestreed de tegenstander bij tijd en wijle met veel energie en had de zaakjes in de verdediging weer prima in orde.
  Ook hier waren er meerdere momenten in de wedstrijd waarop Korbis 2 het verschil had kunnen maken. Bijvoorbeeld bij een 6 - 4 voorsprong in de tweede helft, waar in een periode van 5 minuten Korbis een handvol grote kansen rondom de kort miste, terwijl de tegenstander er van grote afstand wel drie in wist te leggen en Swift 2 ineens voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding stond.
  De 6 - 7 voorsprong werkte voor Swift bevrijdend, daar waar Korbis 2 ondanks verwoede poging de bal maar niet door de korf kreeg.
  Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 8 - 10 overwinning voor Swift 2, waar Korbis 2 ook nu weer het gevoel heeft gehad dat het met name heeft verloren doordat de wedstrijd niet onder controle gehouden kon worden door het mee blijven scoren en / of uitbouwen van de score.

  Na de zaalcompetitie gaan beide ploegen de ingezette groeicurve om proberen te zetten in het behalen van meer wedstrijdpunten. Met name Korbis 2 zal een paar plaatsjes nog willen klimmen in de stand en Korbis 1 zal willen proberen om van die hatelijke 0 punten af komen.