• Ja, de competitieopzet is veranderd en ja de klasse indeling geeft niet meer de krachtsverhoudingen weer in korfballand, waar we die de afgelopen jaren wel goed wisten af te lezen. Tegelijkertijd is een promotie naar de Overgangsklasse qua naam een historische prestatie en ontstijgt Korbis enkele verenigingen met wie het jarenlang in de tweede of eerste klasse heeft gespeeld; het kampioenschap van afgelopen weekend van Korbis 1 mag dan toch wel uniek worden genoemd.
  Tegenstander Twist was in Vlaardingen gastheer van Korbis 1 en de Vlaardingers hadden buiten een goed resultaat ook nog een zo positief mogelijk doelsaldo nodig om het vege lijf te redden.
  Waar de afgelopen jaren Twist een tegenstander voor Korbis was waar het atijd de handen aan vol had vanwege de drive en het arbeidsethos van de Vlaardingers, daar trof Korbis net als in de heenwedstrijd een voor Twist begrippen matte ploeg aan.
  Korbis kwam na de snelle voorsprong door mister 1 - 0, Maik Hoogendoorn, Twist nog wel een keer tegen bij 3 - 3, maar liep daarna simpel uit naar een 8 - 13 voorsprong bij rust. Ook deze eerste helft scoorde Korbis over veel schijven, waren enkele individuele acties van grote klasse en stond het verdedigende Waddinxveense blok weer als een huis.
  Na rust waren beide ploegen van zins om snel het verschil te maken, dan wel aan te haken. Maar beiden kwamen slordig uit de kleedkamer. De eerste paar minuten van de tweede helft gebeurde er weinig op het scorebord en daarna varieerde het gat tussen beide teams tussen de vier en zes doelpunten verschil. Korbis zag de ruimte om een viertal reserves nog wat minuten te laten maken als dank voor bewezen dienst(en). Twist probeerde nog één keer het verschil met Korbis zo klein mogelijk te maken, maar een echte slotoffensief kwam er niet uit voort. De wedstrijd kabbelde naar het einde en Korbis wist dat de buit binnen was.
  Tweede helft veld staat er voor Korbis een uitdaging op het programma, daar het zal willen proberen om een plek te bemachtigen tussen de vaste gasten in de Overgangsklasse.

  Korbis 2 speelde in Bodegraven een wedstrijd die gewonnen moest worden om te handhaven in de tweede klasse. Voor tegenstander Vriendenschaar gold hetzelfde en die lieten dit in daadkracht het beste zien bij de start van de wedstrijd. Een scherp Vriendenschaar pakte de leiding, maar zag Korbis richting de rust er op en er over gaan en een ruststand in Waddinxveens voordeel op de borden zetten.
  Na rust werd de verdedigende druk van Vriendenschaar nog wat meer opgevoerd en speelde het aanvallend meer alles of niets. Korbis wist de wedstrijd echter te controleren en op de juiste momenten mee te scoren. Hierdoor wist Korbis de wedstrijd uiteindelijk met 13 - 15 te winnen en zal door het kampioenschap van Korbis 3 tweede helft veld in de eerste klasse mogen gaan spelen.

  Op woensdagavond wisten zowel Korbis 3, na een flitsende start en Korbis MW1 hun wedstrijden winnend af te sluiten tegen respectievelijk Vitesse 4 en Tempo MW2.

  Korbis A1 is na de goede start van het seizoen het winnen verleerd. Ook afgelopen weekend kregen de junioren het niet voor elkaar om Synergo A1 op de knieën te krijgen; er werd met 9 - 8 verloren.
  Op eigen veld wist Korbis A2 wel te winnen en is daarmee zelfs kampioen geworden in de tweede klasse. Korbis 1 pakt daarmee niet als enige een historische promotie, want hoe vaak heeft Korbis A2 in de eerste klasse gespeeld? Na de zaalperiode zal dit in ieder geval gaan gebeuren.

  De beide B teams van Korbis wisten te winnen; Korbis B1 speelde zich met een 10 - 2 overwinning op Refleks B2 in de middenmoot en Korbis B2 onderstreepte met een 12 - 2 overwinning op KOAG B2 haar status als kampioen.

  In de C categorie van Korbis was er een stuk minder succes. Van de drie teams die in actie kwamen, was er helaas geen enkel team dat punten wist bij te schrijven; zowel de C3, C4 als C5 sloten het veldseizoen met een nederlaag af.

  Korbis D1 speelde in het (wederom) winderige Moordrecht als kampioen 1 kwartje goed, waardoor er een groot verschil ontstond wat door IJsselvogels D1 niet meer was bij te halen; Korbis D1 won met 9 - 4.
  Korbis D5 speelde een spannende wedstrijd tegen Nieuwerkerk D5. De 3 - 3 eindstand was voor Korbis voldoende om zich tot kampioen te laten huldigen.
  Korbis D2 en D4 lieten beide zien terecht kampioen te zijn geworden; beide teams wonnen met ruime cijfers van respectievelijk KCR D3 en Dunas D2.
  Korbis D6 sloot de veldcompetitie af met een 0 - 4 verlies tegen KCC D3.

  Van de E teams bij Korbis wisten de E3, E4, E5 en E6 allemaal te winnen. Korbis E1 verloor echter ruim van Nieuwerkerk E2.

  In de F alsnog een kampioen, waar de F2 met 7 - 4 enigszins verrassend wist te winnen van Phoenix F1.
  De jonkies van Korbis F3 pakte een punt tegen KCR F5 en de F1 van Korbis zal hopen in de zaal een meer passende tegenstand te krijgen; afgopen zaterdag werd er wederom ruim verloren.

  De zaalcompetitie zal voor alle teams starten in het weekend van 11 november.