• Afgelopen zaterdag stond opnieuw een thuiswedstrijd op de planning voor de selectie van Korbis. Net als Korbis 3 speelde ook Korbis 1 en 2 tegen de eerste drie teams van Twist. Als hoofdprogramma dus een wedstrijd tussen Korbis 1 en Twist 1.
  In deze tweede klasse poule zijn veel teams aan elkaar gewaagd. Koploper Vriendenschaar is in veel dingen een stapje verder en kroonde zich afgelopen weekend terecht tot kampioen. Daaronder is de strijd om de plaatsen 2 tot en met 4 meer dan spannend te noemen. Ook Twist aast net als Korbis op een plek bij de bovenste vier en in de onderlinge ontmoeting van afgelopen weekend was er weinig verschil in niveau te merken tussen de beide teams.
  Lange tijd ging het in de eerste helft gelijk op. Twist wist doelpunten te maken uit lange en gestructureerde aanvallen en Korbis probeerde via het eigen combinatiespel gaatjes te vinden in de verdediging van de gasten uit Vlaardingen.
  De scheidsrechter van dienst schuwde elke vorm van fysiek contact en daar wist Korbis het meeste van te profiteren. In de korfzone heerste Dani Hoogendoorn en zijn directe tegenstander kreeg er maar geen vat op, kreeg een karrenvracht aan doelpunten om de oren en een scheidsrechter die maar bleef fluiten voor het contact in de duels.
  Mede hierdoor liep Korbis kort voor rust uit naar een 10 - 7 voorsprong, die kort na rust werd vergroot tot 11 - 7. Een comfortabele voorsprong zo leek het, want hoewel het voor de Waddinxveners hard werken was en het ook lang niet altijd perfect was, heerste er wel het gevoel van controle; veel aanvallen van Twist bevatten niet meer dan één schot van veraf, duels werden door Korbis gewonnen en aanvallend dus met grote regelmaat een goed uitgespeelde aanval.
  Kort na de 11 - 7 had Twist plots een opleving wat de ploegen binnen enkele minuten weer naast elkaar zetten. Een time - out aan Waddinxveense zijde stopte de flow van Twist, maar het hernieuwde geloof in een resultaat aan de kant van Twist bracht de resterende 23 minuten van deze wedstrijd een ander beeld.
  Twist en Korbis gingen om en om aan de leiding in de wedstrijd en het was voor geen van de aanwezige te voorspellen wie er met de winst vandoor zou gaan. De 16 - 17 van Twist werd twee minuten voor tijd weer gelijk getrokken door Korbis en beide teams hadden daarna nog de mogelijkheid om de volle buit te pakken. Het 17 - 17 gelijkspel bracht voor beide teams een nieuw gesprokkeld puntje, maar gaf niet de blijdschap van een overwinning. Winnaar van vandaag was het publiek, die een leuke en sportieve wedstrijd heeft gezien onder leiding van een scheidsrechter die streng doch rechtvaardig de wedstrijd in goede banen heeft weten te leiden.

  Korbis 2 kende een offday en kwam na een valse start 0 - 4 achter. Juist na de sterke reeks was het interessant om te zien of Korbis 2 in deze competitie zich kan meten met de top van de competitie. Na zaterdag kan in ieder geval geconcludeerd worden dat Korbis 2 als team top moet zijn om weerstand te bieden. Nu kwam het op veel fronten te kort en was de 7 - 18 nederlaag er eentje die men snel moet vergeten.
  Ook Korbis 3 trof in Twist 3 haar tegenstander van dit weekend. De vierde ontmoeting tussen beide teams ging gemoedelijk, misschien wel wat gezapig waarbij Twist nog het meest efficiënt was, getuige de magere 3 - 7 ruststand. In de tweede helft ontliepen de teams elkaar niet veel, maar de schade uit de eerste helft was voor Korbis te groot om te herstellen, waardoor een 10 - 15 verlies volgde.

  De A1 van Korbis speelde thuis tegen Madjoe A1 en gezien de resultaten van Madjoe in de zaal (toen wist Korbis A2 van Madjoe te winnen) werd winst toch wel enigszins verwacht. Korbis A1 kwam echter nooit echt lekker in de wedstrijd en het was dan ook meer werken dan goed korfbal wat de junioren van Korbis op de mat wisten te leggen. Dat de junioren ook dit kunnen hebben ze al vaker laten zien en dus trok Korbis de wedstrijd heel langzaam naar zich toe en wist uiteindelijk de zegereeks van de laatste weken door te zetten en zich dankzij een 10 - 8 overwinning op Madjoe te nestelen in de middenmoot van de competitie.
  Korbis A2 wist vorige week nog te stunten, maar die stunt wist het geen vervolg te geven. Ook nu kwam een topper uit de tweede klasse op bezoek, maar ditmaal was het krachtsverschil duidelijk; de A2 verloor met 15 - 6 van Fiks A1.
  Winst was er wel voor Korbis A3 wat op het eigen gras Velocitas A2 met 10 - 2 wist te verslaan.

  Als slotstuk van de zaterdag kwam Korbis B1 in actie. Het ongewone aanvangstijdstip van 18.15 uur was een handreiking aan tegenstander Vitesse en de gasten uit Barendrecht wisten daar het beste mee om te gaan; al snel stond Korbis met 2 - 0 achter en van die matige start is men niet meer bekomen; het verloor door het 8 - 9 verlies de koppositie aan Vitesse.

  Korbis C1 verzorgde afgelopen zaterdag de aftrap van dit bomvolle thuisprogramma. In een wedstrijd waar een 4 - 0 voorsprong werd gepakt, Deetos C1 steeds een beetje dichterbij kwam, maar de bezoekers uit Dordrecht nooit het fysieke overwicht wisten te benutten, waren het uiteindelijk de details die de doorslag gaven, waarna een 8 - 8 eindstand volgde. Een vanuit Waddinxveens perspectief verloren punt.
  De C2 van Korbis speelde in Leiden tegen Danaïden C1, maar wist helaas niet te winnen en keerde huiswaarts na een 9 - 5 verlies.
  Ook Korbis C3 keerde onverrichte zaken terug naar Waddinxveen; in Den Haag was ALO C2 de tegenstander en ook zij waren sterker dan de onze; de C3 verloor met 9 - 2.

  In Waddinxveen speelde Korbis D1 voor de vijfde keer seizoen tegen Avanti D1. Qua niveau verschillen de teams niet veel van elkaar en ook nu was het aan elkaar gewaagd, maar wist Korbis deze keer met 5 - 4 te winnen.
  Op het gras speelde Korbis D2 tegen de D2 van Tempo. Een ruime 11 - 5 overwinning laat zien dat de D2 zich wederom op kan gaan maken voor het kampioenschap.
  Korbis D3 wist aansluitend een knappe overwinning te boeken op HKV D1 door met 6 - 5 te winnen.
  In Maassluis moest Korbis D4 de overwinning laten aan de plaatselijke D2, het team verloor met 11 - 5.

  Korbis E1 zit in een poule waar alle teams aan elkaar gewaagd zijn. Ook tegenstander van afgelopen weekend ONDO E1 is qua niveau vergelijkbaar met Korbis. De 8 - 8 eindstand geeft dan ook een goed beeld weer van de krachtsverhoudingen.
  Ook Korbis E4 deelde de punten met de tegenstander; Victum E4 en Korbis E4 deden dit na eveneens een 8 - 8 eindstand. Korbis E5 speelde gelijk tegen de E3 van Fortuna.
  De E2 wist in Pijnacker niet te winnen van Avanti E2 en ook Korbis E9 moest op vreemde bodem de punten laten aan gastheer Reeuwijk E2.
  Uit wisten Korbis E3 en Korbis E6 wel te winnen; De E3 was met 10 - 5 te sterk voor de E3 van KOAG en in Rijswijk won de E6 met 15 - 5 van Refleks E2.

  De beide F teams van Korbis wisten ook te winnen; thuis won Korbis F1 met 15 - 2 van ONDO F3 en in Scheveningen won de F2 van Korbis met 8 - 4 van KVS F4.

  Komend weekend staan er geen wedstrijden op de planning, waarna er vanaf 03 juni nog een drietal competitie weekenden staan gepland. De selectie van Korbis zet het slotstuk van de competitie in door een uitwedstrijd te spelen tegen de selectie van Juliana.