• In Harmelen stond de eerste return wedstrijd op het programma voor Korbis 1. Thor 1 wachtte daar de Waddinxveners op met een achterverdedigende tactiek waar Korbis in het eerste kwartier van de wedstrijd weinig problemen mee kende. Hoewel Thor in haar eerste aanval wel direct wist te scoren, was het na 15 minuten spelen 8 - 4 in het voordeel van Korbis. In dit deel van de wedstrijd was er veel beweging in de aanval van Korbis en tegelijkertijd veel controle in de verdediging. Daarna ging het echter een stuk moeizamer en ontspon zich een gezapige wedstrijd waar tot aan de rust nog maar twee doelpunten vielen te noteren, waardoor er een 10 - 4 stand op het bord stond, in Waddinxveens voordeel.
  Na de rust gaf Korbis weer wat meer energie aan haar aanvallen en was het van afstand secuurder in de afronding. Sanne Markus kon na lang revalideren haar eerste minuten maken en gaf met haar dreiging vakgenoot Nina de Kok de mogelijkheid om aan te leggen voor haar derde doelpunt van de avond.
  Korbis won de wedstrijd met 22 - 12 en zet zo de volgende stap richting het einde van de competitie waarin het lijkt uit te lopen op een tweestrijd tussen Gemini en Korbis om de koppositie aan het einde van de competitie.

  In Delft speelde Korbis 2 een sterke wedstrijd tegen runner up DES 3. De Delftse ploeg die bekend staat om enkele scherp schietende heren, had wellicht wat minder weerstand verwacht van Korbis, na de flater aan Waddinxveense zijde van vorige week in Alphen. De minimale Delftse voorsprong bij rust van 9-8 was in de eerste Waddinxveense aanval weer verdwenen, maar de drie Delftse doelpunten daarna kreeg Korbis niet meer weggewerkt. DES kon door blijven scoren en bij Korbis ging dit steeds moeizamer. Het 19 - 16 verlies was dan ook wel terecht te noemen.

  In eigen huis kende Korbis 3 een gelijkopgaande wedstrijd tegen Twist 3. De bezoekers uit Vlaardingen namen wel vaak een voorsprong van 1 a 2 doelpunten, maar wisten nooit echt los te komen.
  Uiteindelijk gingen de wedstrijdpunten wel mee naar Vlaardingen na een 20 - 19 overwinning van Twist.

  MW2 had het afgelopen week zwaar tegen Vitesse en verloor met 14 - 5 in Barendrecht.

  Afgelopen zaterdag speelde de A1 in de eigen sporthal De Dreef tegen Vriendenschaar (B) A1. In een energieke wedstrijd, waarin Korbis lang de leiding had , kwam het uiteindelijk tot een puntendeling, waar beide ploegen niet echt tevreden mee leken.
  De A2 en A3 van Korbis kwamen ook niet tot winst. De A2 verloor van IJsselvogels A2 en de A3 was niet opgewassen tegen het tweede junioren team van DES.

  Korbis B1 zet de goede lijn voort en pakte voor de zesde wedstrijd op rij punten. Ditmaal was het Excelsior B1 dat met 13 - 9 werd verslagen.

  De C2 won afgelopen zaterdag met 7 - 1 van Olympia C1 en de C3 wist een punt over te houden aan haar wedstrijd tegen ALO C2.

  Korbis D1 kwam wat moeizaam op gang, maar wist na een 2 - 2 ruststand uiteindelijk met 7 - 3 te winnen van Vriendenschaar (H) D1, waardoor het team nu alleen bovenaan staat in de competitie.
  De D2 moest in Maasland de punten delen met ODO D2. Van de overige D teams kwam alleen de D4 nog in actie en dat team wist helaas niet te winnen van Nieuwerkerk D4.

  In de E categorie verloor de E1 van RWA E1 en dat voorbeeld volgde meerdere E teams. Alleen de E2 (winst op IJsselvogels E2) en de E4 (gelijk tegen Maassluis E2) wisten punten te pakken dit weekend.

  De F1 verloor nipt van Nieuwerkerk F2 en het (op papier) gelijke spelen van de F2 tegen Thor (R) zal achter de schermen nog een staartje krijgen.

  Volgend weekend speelt Korbis 1 thuis tegen Fluks 1 om 18.20 uur.