• Na het wat teleurstellende gelijkspel in eigen huis tegen Gemini, had Korbis 1 twee weken de tijd om zich weer op te richten voor een wedstrijd tegen concurrent nummer 2; Madjoe uit Rijnsburg.
  Korbis startte de wedstrijd in Rijnsburg wederom sterk en stond al snel met 4 - 0 voor. Madjoe onderstreepte in het vervolg van de eerste helft de in Waddinxveen opgebouwde naam van niets ontziende ploeg die met name aan de kant van de heren geen enkele vorm van fysieke duels schuwt. Ballen werden uit handen geslagen, Rijnsburgse knieën werden bij doorbraken van de Waddinxveners regelmatig uitgestoken en in de reboundduels werd de volledige trukendoos geopend. Het was de wijfelende dienstdoende scheidsrechter aan te rekenen dat de grens van het toelaatbare zover werd opgeschoven.
  Korbis zag het bij tijd en wijle hoofdschuddend aan en wist zich gesteund door de goede start die na zes minuten spelen op 6 - 2 stond in Waddinxveens voordeel.
  De voorsprong bleef tot aan de rust steeds rond de vier punten hangen, waarbij één Waddinxveens aanvalsvak wel erg effectief bleek.
  Na rust kwam ook het andere aanvalsvak makkelijker tot scoren dat in de persoon van Dani Hoogendoorn ook iemand had die door middel van rake vrije ballen de afstand tussen Madjoe en Korbis verder vergrote.
  Het fysieke spel van Madjoe nam af en de ploeg leek zich neer te leggen bij het verlies en liet zich eveneens van zijn beste kant zien toen het eerste hulp verleende aan Bart Nuijten die na een ongelukkige botsing met een bebloed gezicht het veld moest verlaten.
  Uiteindelijk keerde Korbis met een duidelijke 22 - 11 overwinning huiswaarts en begint het volgende week met twee punten voorsprong op naaste belager Gemini aan de returnwedstrijden.

  In Alphen aan den Rijn speelde Korbis 2 in een gewijzigde samenstelling een doelpuntrijke wedstrijd tegen Tempo 4. Annemarie Hagen en Annelieke Sliedrecht vulde bij afwezigheid van Christa Hagen en de nog altijd geblesseerde Sanne Markus, het team aan. Beide teams konden hun verdediging verwijten dat er zoveel gescoord mocht worden. Aan Waddinxveense kant was het regelmatig wijfelend en bij Tempo wat gemakzuchtig rondom de korfzone. Korbis stond lang aan de goede kant van de score, maar zag tegen het einde van de wedstrijd Tempo in mum van tijd een achterstand van zes doelpunten goed maken, de leiding nemen en zelfs drie punten voor komen te staan.
  De teruggekeerde Wouter de Ruijter bracht de spanning nog wel iets terug, maar uiteindelijk was het Tempo dat enigszins gelukkig met 26 - 25 de eerste punten van het seizoen wist te pakken.

  Korbis 3 had in Bleiswijk een wedstrijd tegen een aantal oude bekenden bij Weidevogels 4. Manouk de Vries en Laurens Melchers speelde aan Korbis zijde tegen een aantal oud teamgenoten. Het bracht wat extra sentiment mee in een wedstrijd die zich verder al snel ontwikkelde in Waddinxveens voordeel. Een kleine voorsprong bij rust bracht de Waddinxveners uiteindelijk een 19 - 12 overwinning.

  De midweek teams kwamen deze week wederom niet tot winst. Midweek 1 had met name in de eerste helft geen antwoord op de schutters van Deetos, waarna de schade in de tweede helft nog kon worden beperkt tot een 15 - 12 verlies. Midweek 2 moest het in eigen huis afleggen tegen GKV.

  Korbis A1 kon frank en vrij de wedstrijd in gaan tegen koploper Fiducia A1. Dit deed de A1 met verve en wist het Fiducia knap lastig te maken. Helaas voor de junioren van Korbis zat er geen stuntje in en verloor het met 15 - 12.
  De A2 kende een veel makkelijker weekend en speelde tegen nummer laatst Luno A1. De A2 wist met 19 - 4 te winnen van de gasten uit Linschoten.
  Eerder op de dag had de A3 van Korbis in Pijnacker al met 14 - 7 weten te winnen van Avanti.

  Korbis B1 heeft de smaak inmiddels goed te pakken en wist wederom punten te pakken. Ditmaal bleek KVS B1 een maatje te klein voor Korbis B1. Met een 13 - 8 overwinning nestelt de B1 zich keurig in de bovenste helft van de competitie.

  Ook de C1 deed goede zaken in het verre Wormer. Groen Geel C2 was een gewillig slachtoffer van onze C1. Door de 12 - 7 overwinning op Groen Geel staat Korbis C1 nu tweede achter de ongenaakbare koploper, DVO C2.
  In een spannende wedstrijd in Waddixveen speelde IJsselvogels en Korbis C2 met 4 - 4 gelijk.
  Daarvoor had de C3 wel weten te winnen. In een wedstrijd met veel doelpunten door doorloopballen won Korbis C3 met 8 - 5 van Avanti C3.

  Na het dramatische verlies van vorige week tegen Dijkvogels D1 in de laatste seconden, waren de rollen bij Korbis D1 en Avanti D1 afgelopen zaterdag omgedraaid. Korbis D1 wist zich terug te knokken van een 4 - 1 achterstand en scoorde ditmaal zelf in de laatste seconden de winnende 5 - 4 en staat hierdoor samen met Avanti aan kop van de competitie.
  De D2 en D5 waren vrij afgelopen weekend, maar de D3 en D4 wisten net als de D1 hun wedstrijd winnend af te sluiten. De D4 deed dit het meest overtuigend door met maar liefst 14 - 0 te winnen van RWA D3.
  Met de 9 - 4 overwinning van Korbis D3 op OZC D1 verstevigde de D3 haar toch al riante voorsprong in de competitie.

  In de E jeugd van Korbis was er winst voor de E1, E4, E5 en E7. Helaas was er verlies voor de E2, E3 en E6. De E1 blijft koploper in haar poule.

  Waar de F het dit zaalseizoen best een beetje zwaar heeft wisten beide teams afgelopen weekend juist te winnen. De F1 deed dit in Rotterdam tegen OZC F1 door met 11 - 4 te winnen. Iets verderop in Hoogvliet won Korbis F2 met 7 - 4 van Nikantes F1.

  Komend weekend speelt Korbis 1 in Harmelen tegen Thor 1. Net als bij veel andere Korbis teams is dit de eerste return van deze competitie.