• Op een zaterdag waarbij heel veel teams thuis speelde, de zon de vele aanwezige spelers, begeleiders en supporters nog meer deed stralen nam Korbis 1 het op tegen aanstaand kampioen Vriendenschaar 1 uit Bodegraven. De bezoekers hebben eerste helft veld een ruime voorsprong opgebouwd in de competitie door wedstrijden net aan te winnen, waar de concurrentie juist tegen elkaar de punten verspeelde. Zodoende staat al lang vast dat Vriendenschaar kampioen gaat worden. Korbis wil zich graag meten met de top van de competitie en keek uit naar deze ontmoeting.
  Het door De Graaf en Partner gesponsorde team van Jan Willem Hofman kreeg vanaf het begin van de wedstrijd te maken met een sterk afronden Vriendenschaar. De aanvallen van beide vakken kregen te maken met meer dan voldoende verdedigende druk, maar Vriendenschaar wist onder die druk wel hun kansen af te ronden, daar waar Korbis minder zuiver was in de afronding. Direct nam Vriendenschaar dan ook een kleine voorsprong en duldde Korbis de gehele wedstrijd niet meer naast zich. Wel kwam Korbis aan het einde van de eerste helft terug tot 8 - 9 en leek de mogelijkheid te bestaan om naast Vriendenschaar te komen en wellicht er overheen te gaan. Ook in deze fase van de wedstrijd maakte de afronding het verschil; Korbis miste een grote kans en Vriendenschaar had binnen enkele aanvallen er alweer twee inliggen. Daarbij moet ook gezegd worden dat Vriendenschaar nagenoeg foutloos verdedigde en Korbis zo nu en dan ook een cadeautje weg gaf in de vorm van het maken van een overtreding.
  De ploeg uit Bodegraven speelde de wedstrijd sterk uit en Korbis wist al vroeg in de tweede helft dat er vandaag niets te halen was tegen een ploeg die op een aantal fronten verder is in de ontwikkeling.
  Korbis weet weer dat het op het veld een klasse hoger speelt en dat het tegen de top van deze competitie als team nog wat te kort komt. Neemt niet weg dat de ambitie om te promoveren blijft staan en dat daarvoor in de komende weken een volgende stap gezet moet worden om deze doelstelling te behalen.

  Korbis 2 is in de competitie begonnen aan een opmars. Vanaf medio maart heeft het team al niet meer verloren en dat zorgde voor handhaving in de zaalcompetitie en ook op het veld is het team hard op weg om deze doelstelling te gaan behalen, nu het team ook afgelopen zaterdag een redelijk eenvoudige overwinning op Vriendenschaar 2 wist te behalen. Korbis 2 speelde geduldig, zocht de juiste mensen en naar gaatjes in de verdediging van Vriendenschaar en was heer en meester in de korfzone dankzij onder meer het sterk steunende werk aan de dames kant.
  Bij rust was het verschil nog minimaal, maar in het tweede bedrijf wist Korbis de aanvallen van Vriendenschaar nog wat meer onder druk te zetten en zelf door te gaan met dezelfde lange en effectieve aanvallen. Met de 15 - 10 overwinning speelt Korbis 2 zich richting de middenmoot van deze competitie en heeft het met nog vier wedstrijden te gaan een marge van vier punten opgebouwd richting de gevreesde plek voor degradatie.

  Als slotstuk van de zaterdag was het de beurt aan Korbis 3 om ADO 2 te bestrijden. Tijdens de eerste helft van de veldcompetitie speelde de teams gelijk in barre weersomstandigheden. Nu waren de weersomstandigheden een stuk beter, maar ontliepen de teams elkaar wederom niet veel. Een kleine voorsprong bij rust leek lange tijd voldoende, maar verdween 2 minuten voor tijd, waarna beide teams weer op gelijke hoogte kwamen. In de laatste twee minuten vielen nog drie doelpunten, waarvan twee aan de kant van Korbis. Een nipte 14 - 13 overwinning zorgt ervoor dat Korbis 3 stevig op de tweede plaats staat en in aanmerking komt om volgend seizoen te promoveren.
  Eerder in de week speelde Korbis 3 haar eerste wedstrijd van de tweede helft van de veldcompetitie. NIO 2 was in Rotterdam de tegenstander die met achterverdedigen een duidelijke tactiek voor ogen had om het Korbis 3 moeilijk te maken. De grootste tegenstand tijdens deze wedstrijd kwam voor beide teams echter uit onverwachte hoek, want beide teams konden maar geen hoogte krijgen van de scheidsrechter van dienst. Dit resulteerde in een grimmige sfeer aan het einde van de wedstrijd, waarbij geheel onnodig zelfs twee gele kaarten werden getrokken voor spelers van NIO, maar Korbis wel met een 14 - 13 winst van het veld afstapte.

  Midweeks won Korbis MW1 op eigen veld met 14 - 12 van Synergo en ging midweek 2 met dezelfde cijfers op eigen veld juist onderuit tegen het tweede midweek team van Atlantis.

  Korbis A1 speelde afgelopen weekend ook tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Vriendenschaar A1 speelde in de zaal een sterke competitie, maar staat op het veld op degraderen. Voor Korbis was het gezien de stand een belangrijke wedstrijd om te zorgen dat het gat met Vriendenschaar alleen maar groter werd. Met de geblesseerde Sybren ter Schuur en Danielle Metsch langs de kant speelde Korbis A1 zich met twee B1 spelers richting een minimale voorsprong bij rust, die na rust voorzichtig aan werd uitgebouwd. Vriendenschaar leek het allemaal wel te geloven en zag het gat in de competitie met Korbis groeien tot zes punten, nadat afgelopen zaterdag Korbis A1 met 14 - 10 te sterk was.
  De A2 van Korbis behaalde in Den Haag een knappe overwinning op Dunas A1. Dunas strijdt in deze competitie om promotie naar de eerste klasse en de A2 heeft laten zien tegen de middenmoot meer dan prima partij te kunnen bieden. Dat het team na een 6 - 8 overwinning nu ook laat zien klaar te zijn voor een strijd met de topploegen is een mooie stap die de jonge ploeg aan het zetten is.
  Op eigen veld speelde Korbis A3 tegen Tempo A4. Het regende grote kansen aan de kant van de Waddinxveense junioren, maar de afronding liet wat te wensen over. De overwinning kwam niet in gevaar, maar had ruimer kunnen uitvallen dan de uiteindelijke 10 - 6.

  De B1 beleefde zaterdag een makkelijke middag in Leiden tegen Pernix B1. Met nog een kwartier op de klok stond het team al met 16 - 3 voor en kon er rust gegeven worden aan de spelers die later nog elders moesten spelen. De wedstrijd kabbelde daarna een beetje voort en resulteerde uiteindelijk in een 16 - 5 overwinning, wat Korbis na de midweekse winst op Refleks B1 bovenaan zet in de competitie.

  Korbis C2 was met 9 - 6 te sterk voor Phoenix C3 en Korbis C3 moest juist het onderspit delven; tegen de C1 van WION werd met 10 - 4 verloren.

  Korbis D1 had het op eigen veld lastig tegen Excelsior D1. De kansen waren er om al vroeg afstand te nemen van de Delfste bezoekers, maar nagenoeg de hele wedstrijd liep de D1 qua score achter Excelsior aan. Pas in de laatste minuten wist de D1 met een 9 - 8 overwinning de twee punten veilig te stellen.
  Daarvoor speelde de D2 een goede wedstrijd tegen Madjoe D2. Korbis D2 was duidelijk wat sterker en won met 9 - 2.
  De D3 verloor nipt van Nieuwerkerk D3 en moest met een 3 - 2 verlies genoegen nemen. Het 3 - 6 verlies van Korbis D4 tegen RWA D2 was een duidelijker verschil, terwijl de D5 de punten deelde met IJsselvogels D2 na een 8 - 8 eindstand.

  In de E categorie van Korbis werden er ook weer veel wedstrijdjes gewonnen; de E1 deelde net als Korbis E5 de punten met respectievelijk Valto E1 (7 - 7) en KVS E5 ( 6 - 6), de E2, E3, E4, E6, E7 en E9 wisten allemaal te winnen. Korbis E8 en E10 kwam helaas (net) te kort om wederom tot winst te komen. Het is voor de vereniging een groot genot om al deze kinderen en begeleiders iedere week weer met zo veel plezier en fanatisme aan het werk te zien en de groei te zien in de ontwikkeling en resultaten.

  Ook in de F categorie worden er in groei van korfbalvaardigheden en in de grootte van de groep mooie stappen gemaakt. De F1 wist al vroeg op de zaterdag met 8 - 7 te winnen van ODO F1 en Korbis F2 liet met een 8 - 6 overwinning op Lynx F1 zien ook weer te kunnen winnen.

  Komende zaterdag zijn er opnieuw heel veel thuiswedstrijden bij Korbis. Korbis 1 krijgt dan Twist op bezoek. Deze wedstrijd zal om 15.40 uur van start gaan.