• 9 April 2022; in een \"thuiswedstrijd\" in sporthal De Mammoet in Gouda speelt Korbis 1 haar eerste play down wedstrijd tegen Nexus 1. De wedstrijd eindigt in mineur voor het Waddinxveense achttal en is een voorbode voor de degradatie naar de kelderklasse van het korfbal als een week later wederom wordt verloren van Nexus.
  De dreun komt hard aan bij spelers en begeleiders van Korbis. Direct is er ook het besef dat er het seizoen daarop maar één ding telt en dat is promotie naar de tweede klasse.
  Bij de start van het huidige seizoen laat Korbis 1 zien dat het met de aanvullingen van Paula Uitbeijerse, Dani Hoogendoorn en Maik Hoogendoorn een flinke kwaliteitsinjectie heeft gekregen. Het jong talent van Nina de Kok wordt aangevuld met Sanne Markus en Louk den Hartog en komen eveneens in Korbis 1 te spelen naast Dunja Vermulm, Bart Nuijten en aanvoerder Ben Visser. Dit negental laat tijdens de veldcompetitie een klasse hoger al zien mee te kunnen met de top van de competitie, waarmee het vertrouwen groeit dat er in de zaal \"gewoon\" gepromoveerd moet worden.
  In deze zaalcompetitie speelt Korbis 1 onder leiding van Jan Willem Hofman, Remco Sliedrecht en Rick Hagen veel tegenstanders van de spreekwoordelijke mat. Twee wedstrijden komen de Waddinxveners niet boven de 20 doelpunten uit en dat breekt het team in de thuiswedstrijd tegen Gemini op. Gemini viert het 15 - 15 gelijkspel in Waddinxveen als een overwinning en gezien de statistieken van die wedstrijd is dat ook helemaal terecht.
  Tegelijkertijd is het een motivatie voor Korbis, dat dan al weet dat op zaterdag 18 maart opnieuw in De Mammoet een wedstrijd gespeeld zal worden die bepalend is voor het volgende seizoen.

  In de wedstrijd tegen Gemini komt Korbis langzaam op gang. Gemini scoort tot 4 - 4 mee en waar Korbis normaal gesproken furieus start, was er nu een behouden en gespannen start. Bij 4 - 4 komen beide teams enige tijd niet tot scoren. Louk den Hartog heeft hierin een belangrijk aandeel door verdedigend 1 op 1 zeer solide te verdedigen en de enige puntheer van Gemini in bedwang te houden.
  Maik Hoogendoorn laat zich in aanvallend opzicht zien door veel lopende rebounds te pakken en zo Ben Visser in staat te stellen om voor het eerst in de wedstrijd een gaatje te slaan met Gemini; 6 - 4.
  In de daaropvolgende aanvallen laat Dani Hoogendoorn zien enorm belangrijk te zijn voor zijn team. Met talloze rebounds, doorbraken en steals is hij een rustpunt voor zijn team. Hoogtepunt deze wedstrijd was het balletje achter de rug naar Dunja Vermulm, waarmee hij tweede Goudse dames het bos in stuurde en Dunja in staat stelde om de 8 - 4 aan te tekenen.
  In het restant van de eerste helft lieten Nina de Kok en Paula Uitbeijerse zien niet alleen aanvallend hun steentje te kunnen bijdragen, maar ook verdedigend veel in hun mars te hebben; de felle aanvallende dames van Gemini kwamen er nauwelijks aan te passen.
  Na een ruime voorsprong bij rust liet ook Sanne Markus zien waartoe zij in staat is door het score van korte kansen, verzilveren van een strafworp na wederom een fraaie doorbraak en door haar teamgenoten in stelling te brengen na een flitsende aanval.
  Met het inbrengen van Bart Nuijten kwam ook de negende vaste speler van Korbis 1 binnen de lijnen. Op dat moment hadden alle spelers van Korbis 1 hun doelpunten al meegepikt en dus \"alle ballen op Bart\". De normaal zo scherp schietende heer had even wat balletjes nodig, maar uiteindelijk viel ook zijn goal en was het feest compleet.
  Manouk de Vries pakte als invalster ook nog haar doelpuntje mee en bij het eindsignaal stond een klinkende 24 - 14 overwinning op het scorebord, waarmee de zo gewenste promotie naar de tweede klasse een feit is.

  De selectie reisde door naar Maasland waar Korbis 2 het op mocht nemen tegen aanstaande kampioen ODO 3. Waar Korbis 2 de afgelopen drie wedstrijden tegen de top 4 ploegen keer op keer aanspraak maakte op meer dan een nipt verlies, was het team nu niet in staat om de tegenstander opnieuw aan het zweten te krijgen.
  De scherpte ontbrak in veel facetten van het spel van Korbis en dan is ODO een te solide ploeg om het ze ook moeilijk te maken. Met een afgetekend 22 - 13 verlies staat Korbis 2 aan de vooravond van het tweeluik tegen de nummers 7 en 8 van deze competitie. Wedstrijden waar punten gepakt moeten gaan worden om volgend zaalseizoen ook op dit niveau actief te zijn.

  Korbis 3 was door de kampioenswedstrijd van Korbis 1 aardig uitgekleed op stap gegaan. Het tekent de mentaliteit van dit team dat WION 2 met fris spel op een 20 - 17 verlies werd getrakteerd. Korbis 3 verschaft zichzelf zo een keurige plaats in de middenmoot van deze sterke derde klasse.

  Feest was het eerder in de week toen Midweek 1 onder support van hun partners en kinderen het opnam tegen koploper Tempo MW1. Een wedstrijd met veel doelpunten en sfeer werd het enthousiaste publiek voorgeschoteld, waar Korbis met 18 - 8 ruim wist te winnen van de Alphenaren.

  Korbis MW2 had het juist erg zwaar tegen Korbatjo MW1. Met 21 - 5 stond werd het krachtsverschil ook op het scorebord pijnlijk duidelijk.

  De A1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen OVVO A1. Een verdienstelijke wedstrijd werd er gespeeld, maar het team wist wederom de punten niet in eigen huis te houden.
  Door het terugtrekken van Rheko A1 staat er nog 1 wedstrijd op het menu voor de junioren.
  In Rijnsburg speelde zowel Korbis A2 als de B1 tegen Madjoe A1 en Madjoe B1. Korbis A2 knokte zichzelf zeer verdienstelijk naar een 12 - 11 overwinning en in navolging op de A2 wist ook de B1 te winnen; zij namen na een 10 - 6 overwinning op Madjoe B1 de volle buit mee naar huis.

  Alle drie de C teams wisten afgelopen weekend te winnen. De overwinning van de C1 was dan ook wel verwacht op nummer laatst KZ C2. Een mooie 18 - 2 overwinning volgde.
  De C2 van Korbis verraste toch wel door Valto C3, dat samen met Korbis op de tweede plaats staat met maar liefst 7 - 0 te verslaan.
  De C3 moest het meest knokken om de punten. Ook hier een wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie en die wist onze C3 met 6 - 5 te winnen van Phoenix C2.

  De D1 van Korbis pakte in eigen huis flink uit tegen RWA D1. Op het veld had de D1 nog een belangrijk puntje laten liggen in de strijd om het kampioenschap tegen de gasten uit Rhoon. Nu liet de D1 er geen gras over groeien en wist met maar liefst 24 - 5 te winnen van Korbis D1.
  Kampioen Korbis D2 speelde een leuke wedstrijd tegen Die Haghe D2. De doelpunten vielen als rijpe appelen en Korbis wist daarbij net iets vaker de korf te vinden. Het jonge team wist met 14 - 10 te winnen.
  Afgelopen weekend is naast Korbis 1 en Korbis D2 ook Korbis D3 kampioen geworden. De hele competitie weet het team al al haar wedstrijden te winnen en afgelopen zaterdag was hier geen uitzondering op. Het team kon na een 6 - 1 overwinning op Avanti D3 aan de limonade en taart.

  In Gouda speelde Korbis D5 een wedstrijd tegen Gemini D1. Dat ging wat moeizamer dan gedacht, waardoor een puntendeling volgde na het 4 - 4 gelijkspel.

  In de E en F speelde veel teams deze ronde tegen KCR. De E3, E7 en E8 waren niet opgewassen tegen respectievelijk de E2, E5 en E6 van KCR. De F2 deelde de punten met KCR F2 en winst was er voor Korbis E1, E2 en F1.
  De E4 speelde in Nieuwerkerk tegen kampioen Nieuwerkerk E4 en verloor met 11 - 4. Winst was er wel voor Korbis E5 dat met 9 - 3 won van WION E1 en voor Korbis E5 dat 't Capproen E1 met 8 - 4 wist te verslaan.

  Op 01 april speelt Korbis 1 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Madjoe 1 komt dan op bezoek en in deze laatste thuiswedstrijd hoopt Korbis 1 een passend slot van de zaalcompetitie voor te schotelen aan de vaak in grote getallen aanwezige supporters.