• Na de positieve start van de competitie in het vorige weekeinde stond vandaag IJsselvogels 1 te trappelen om hun slechte start en de laatste onderlinge confrontatie, recht te zetten.
  In alles bleek IJsselvogels veel meer klaar voor deze wedstrijd. Hoewel Maik Hoogendoorn zijn team in de eerste aanval nog wel op 1 - 0 schoot, was het daarna IJsselvogels wat de klok sloeg; het Moordrechtse achttal won heel veel duels op inzet, fanatisme en bracht zichzelf daarmee in een flow, waardoor het na 10 minuten met 4 - 8 voor stond en Korbis genoodzaakt was een time out te nemen.
  De flow raakte er bij IJsselvogels wat uit en Korbis krabbelde iets op, maar bijna geen speler haalde zijn of haar eigen niveau van de voorbereiding en de eerste competitiewedstrijd; ballen stuiterde uit handen, verdedigend niet de juiste onderlinge afstemming en in de afronding waren er meer schoten nodig om tot scoren te komen.
  Dat Korbis richting de rust steeds dichterbij kroop wakkerde de hoop weer aan om na deze dramatische start toch punten over te houden aan deze wedstrijd. Dat de scheidsrechter net voor / in een schot affluit en na enig nadenkwerk toch besluit de goal niet te tellen, valt dan ook allemaal net even niet lekker voor de Waddinxveense formatie van Jan Willem Hofman.
  Na de 11 - 13 ruststand knalt IJsselvogels er na rust gelijk twee in, waardoor het gat weer vier verschil is. Zo furieus als IJsselvogels de eerste helft starten, was de start van de tweede helft nu niet.
  Korbis rechte haar rug, kroop steeds een beetje dichterbij, maar kreeg dan toch ook weer zomaar ineens wel heel eenvoudig een doelpunt om de oren.
  In de laatste minuten staan beide teams dan eindelijk weer gelijk bij 19 - 19 en 20 - 20. Het slotakkoord is echter voor IJsselvogels, dat met een winnend afstandschot de overwinning naar zich toe weet te trekken.
  Alle teams in deze poule hebben nu één keer gewonnen en verloren.

  Korbis 2 kende tegen de veteranen van RWA 3 ook een prima start, door met 4 - 2 aan de leiding te gaan. De noodzakelijk medische time out aan de kant van RWA bracht de Waddinxveners echter niet meer terug in dezelfde mindset; met name in de afronding lukte steeds minder en met de nodige korfbalervaring op een tamelijk hoog niveau aan Rhoonse zijde, is het moeilijk om een reeds geslagen gaatje door RWA weer in te lopen. Na rust werd het gat met RWA steeds groter en mochten de gebrachte wissels aan Waddinxveense zijde ook het verschil niet meer maken. Korbis 2 verloor uiteindelijk met 11 - 18.

  In Reeuwijk speelde Korbis 3 tegen Reeuwijk 2, dat later in de wedstrijd nog deels aangevuld moest worden met spelers uit Reeuwijk 1, om de meubelen van het tweede team nog enigszins te redden.
  Reeuwijk 2 startte goed door met 4 - 1 voor te komen, maar daar had Korbis 3 al vrij snel weer een antwoord op.
  Richting de rust gingen beide teams gelijk op, wat ook in de tweede helft zich zou voortzetten. Korbis 3 kende in Sam Hagoort haar matchwinnaar, die kort voor tijd de winnend 10 - 11 binnen wist te schieten.

  Eerder in de week speelde Midweek 1 haar eerste wedstrijd van het seizoen. Op woensdagavond werd Fortissimo MW2 vriendelijk ontvangen en bedankt voor de twee wedstrijdpunt, die het in Waddinxveen moest laten na een 15 - 10 overwinning door Korbis MW1.

  Korbis A1 maakte het op eigen veld erg spannend, door tot twee keer toe een voorsprong van twee doelpunten weg te geven. Uiteindelijk wist het met 12 - 11 de wedstrijd tegen concurrent DKV Victoria A1 net naar zich toe te trekken.

  In Gouda wist Korbis B1 niet te winnen van Gemini B1; het team verloor met 10 - 7 en wacht nog op de eerste punten van het seizoen.

  De C1 van Korbis kende net als vorige week een makkelijke wedstrijd. In deze eerste klasse lijkt de C1 kampioenskadidaat te zijn en onderstreepte dit door Excelsior C1 met 12 - 0 te verslaan.
  Korbis C2 kent beduidend meer moeite met haar tegenstander; afgelopen zaterdag werd er nipt met 7 - 8 verloren van Dijkvogels C1.
  De C3 van Korbis speelde tegen KOAG C1 en moest de winst met 3 - 8 aan KOAG laten.
  Ook Korbis C4 wist de punten niet in eigen huis te houden; het team kwam tegen Nieuwerkerk C4 te kort en verloor met 11 - 4.
  Winst was er wel voor Korbis C5, zij het nipt. In Capelle werd KCC C2 met 3 - 4 verslagen.

  Net als de C1 lijkt ook Korbis D1 opweg naar het kampioenschap. In eigen huis was het een maatje te groot voor Fortuna D2 en won met 11 - 6.
  De D2 haalde in Rhoon flink uit en versloeg met 2 - 17 RWA D2. Ook de D3 wist in den vreemde te winnen; in Zoetermeer werd met 4 - 6 gewonnen van Phoenix D2.
  Als eerste op de zaterdag zorgde Korbis D4 voor de punten; Meervogels D1 werd met 10 - 0 verslagen.
  Het vijfde team van de D categorie van Korbis wist ook al te winnen; in Waddinxveen wist het KOAG D2 met 9 - 1 te verslaan.
  Korbis D6 had in Bodegraven de handen vol aan Vriendenschaar D1. Korbis D6 werd met maar liefst 16 - 0 van het veld geveegd en kent in Vriendenschaar een team dat in deze competitie net even op de verkeerde sterkte is ingedeeld.

  In de E categorie was er wederom nipt verlies voor de E1; vorige week al met één punt verschil verloren en ook afgelopen zaterdag was er met een 6 - 5 verlies maar een beperkt verschil met KCR E2.
  De E2 van Korbis wist wel te winnen van KCR; met 5 - 2 werd er gewonnen van KCR E5. Tegelijk met de E2 wist Korbis E3 ook haar wedstrijd te winnen; Reeuwijk E1 werd op een 7 - 2 verlies getrakteerd.
  Korbis E4 gaf 's morgens vroeg nog het goede voorbeeld hoe te winnen van IJsselvogels. De E4 wist met 11 - 2 te winnen van IJsselvogels E3, maar zag haar goede voorbeeld geen vervolg gegeven worden door Korbis 1.
  De jonge E5 en E6 wisten beide hun wedstrijden te winnen; Korbis E5 won met 6 - 3 van Vitesse E5 en Korbis E6 won in Den Haag met 11 - 2 van Dunas E3.

  Korbis F1 kent een pittige poule en lijkt nog niet opgewassen tegen de rest van de poule. Afgelopen zaterdag kreeg het team met 6 - 16 klop van KVS F1. De F2 daarentegen wist voor de tweede keer op rij te winnen; afgelopen zaterdag werd GKV F1 met 13 - 0 verslagen.
  Het jongste team van Korbis, de F3, speelde afgelopen zaterdag in Capelle tegen KCC F3 in de vermakelijk gelijkopgaande wedstrijd deelde de teams de punten door met 5 - 5 gelijk te spelen.

  Aankomend weekend speelt de selectie van Korbis wederom thuis. Zowel tegenstander Twist 1 als Korbis 1 zullen het mindere resultaat van dit weekend graag recht willen zetten door een overwinning te pakken. Om 15.30 uur start de wedstrijd tussen Korbis 1 en Twist 1.