• In een weekend dat heel het land begint aan de meivakantie is er een volledige speelronde gepland, wat bij diverse verenigingen voor een hoop geregel zorgt om tot complete teams te komen. Korbis is daar geen uitzondering op. Al puzzelend konden de meeste wedstrijden door gaan, maar moesten vier wedstrijden verzet worden.
  Ook bij de selectie van Korbis was het puzzelen geblazen. Niet eens zozeer vanwege de vakantie, maar wel vanwege de nodige blessures; vier invallende dames, eerlijk verdeeld over Korbis 1 en Korbis 2 zorgde voor een compleet team.
  In Schiedam stonden zodoende Lianne Hagen en Manouk de Vries binnen de lijnen en die zagen dat Korbis 1 in het begin alle zeilen bij moest zetten om niet direct overlopen te worden door de aanvalsdrang van de Schiedamse dames en de fysieke overmacht aan de herenzijde.
  Na 5 - 1 voor Nexus kroop Korbis wat uit haar schulp en wist de zwakke plekken in de verdediging van Nexus steeds beter te vinden. Want de kracht van de één bleek des te meer de zwakte van de ander; open huis bij de heren van Nexus, maar doelpunten aan de dameskant van Nexus. Er was in de eerste helft voor Korbis weinig herhaling mogelijk en het tempo werd ook flink gedrukt door het frequente achterverdedigen van Nexus. Desondanks wist Korbis de snelle 5 - 1 achterstand bij rust omgezet te hebben in een 8 - 9 voorsprong.
  Na rust was Korbis direct bij de les en wist het een eerste gaatje te slaan. Dit gaatje wist men uit te bouwen naar een verschil van vijf doelpunten, maar kon niet voorkomen dat Nexus in mum van tijd weer op gelijke hoogte kwam en de twee ploegen in de laatste twee minuten van de wedstrijd zij aan zij richting het eindsignaal gingen.
  Nexus dacht 45 seconde voor tijd de winnende 19-18 gemaakt te hebben, maar schonk Korbis nog twee aanvallen om daar wat tegen te doen. De eerste aanval was snel verkeken, maar bij de tweede was het wel raak; Bart Nuijten kon na een goede actie rustig aanleggen van 5 meter en faalde niet. Het gelijke spel was voor beide teams geen reden tot juichen, zeker niet als beide ploegen zich in de top vier willen spelen en volgend seizoen een niveau hoger willen spelen.
  In de spannende strijd om de eerste vier plaatsen lijkt Nexus afgehaakt, maar zal Korbis tegen de concurrenten in de komende speelrondes moeten laten zien dat het ook thuis hoort op een niveau hoger.

  In Rhoon speelde Korbis 2 een wedstrijd tegen de oudgediende van RWA 3. Hanneke Graveland en Nienke Stoltz zorgde er hier voor dat het team compleet was. Ook hier een snelle achterstand, zij het een beperkte; 2 - 1. Daarna kreeg het aanvalsspel van Korbis beter vorm en was er controle in de verdediging. Het tempo in de aanvallen werd RWA al snel te veel en dus werd ook hier teruggegrepen naar het oersaaie, maar soms zo doeltreffende achterverdedigen. Korbis 2 wist hier vaak goed mee om te gaan en het eigen spel weer te spelen. Bij rust stond de jonge ploeg met 7 - 9 voor en sloop in de tweede helft steeds een beetje verder weg bij RWA. De laatste paar minuten deed RWA nog iets terug, maar de eerste overwinning van deze tweede helft van de veldcompetitie kwam niet in gevaar; 12 - 14 winst voor Korbis.

  In Leiderdorp speelde de A1 een sterke wedstrijd; zonder de geblesseerde Sybren ter Schuur, maar met vervanger Floris Harskamp won Korbis eenvoudig van middenmoter Velocitas A1 met 17 - 7. Voor de A1 is het zaak om zich richting de middenmoot van deze 1e klasse te spelen en eigenhandig te zorgen dat volgend jaar ook op dit niveau geacteerd kan worden.
  De A2 van Korbis had op eigen veld weinig in te brengen tegen de A1 van Phoenix en moest de winstpunten met 6 - 13 meegeven richting Zoetermeer.

  In Papendrecht speelde Korbis C1 tegen PKC C2. De teams kennen elkaar nog van eerste helft veld, toen beide een keer van elkaar wisten te winnen. Nu werden de punten na een interessante wedstrijd met elkaar gedeeld door de wedstrijd in 11 - 11 te laten eindigen.
  In Delft redde de C2 van Korbis het niet niet tegen Excelsior C2, maar de D2 van Korbis wist dan weer wel te winnen van de D2 van Excelsior.
  In Den Haag was Korbis D1 net de mindere van de Achilles door met 8 - 7 te verliezen. De D3 wenste op het veld meer weerstand en dat heeft het afgelopen zaterdag dan ook gekregen. Tegen Fortuna D2 kwam het team te kort om voor de winst te gaan en verloor met 7 - 2.
  Korbis D5 speelde dan weer tegen de D4 van Fortuna en de D5 wist juist wel te winnen, met maar liefst 12 - 4.

  In de E categorie werden er door de negen spelende teams zes overwinningen geboekt, waarvan de 17 - 0 overwinning van Korbis E4 op OVVO E4, de 13 - 2 winst van Korbis E5 op Vriendenschaar E2 en de 17 - 2 overwinning van Korbis E6 op RWA E5 het meest in het oog sprongen.
  De E1 en E8 moesten de punten meegeven aan tegenstanders RWA E1 en Lynx E1. De E7 deelde de punten door met 13 - 13 gelijk te spelen tegen IJsselvogels E2.

  De twee F team haalde beide een ander resultaat; thuis was de F2 net niet bij machte om van Fortuna F4 te winnen, maar in Ridderkerk bleek Korbis F1 met 19 - 7 een maatje te groot voor KCR F2.

  Op 11 mei starten Korbis 3 en Korbis B1 ook hun competitie tegen NIO 2 en Refleks B1.
  De meeste teams vervolgen hun wedstrijden op zaterdag 13 mei; zowel de selectie als Korbis A1 spelen dan thuis tegen Vriendenschaar. Voor Vriendenschaar 1 zou dit zelfs al de kampioenswedstrijd kunnen zijn, als Juliana op datzelfde tijdstip in Reeuwijk punten laat liggen. Aan Korbis om dit aanstaande kampioenschap nog even een weekje uit te stellen; welkom allen op 13 mei om 15.40 uur in Waddinxveen.