• En toen was het weer zover.. eindelijk mochten we weer korfballen. Met een nieuwe team samenstelling en een paar nieuwe leden trok de E5 naar Nieuwerkerk om daar tegen de plaatselijke E9 het nieuwe seizoen af te trappen.

  Beide nieuwe dames begonnen in de basis. Nieuwerkerk begon sterk en speelde goed rond. Wij moeten vooral leren om te verdedigen en onze tegenstander te volgen, hierdoor was het in het begin lastig om de bal te onderscheppen. Het ging ons goed af en kwamen beter in de wedstrijd, we wisten een paar keer de bal te veroveren en kregen zo ook de kans om ons aanvallend te laten zien. Ook aanvallend ons vrij lopen is wat nieuws in ging per aanval beter.

  Na de eerste 10 min een andere samenstelling, we kregen meer vat op Nieuwerkerk en deden goed mee. Kansen waren er over en weer maar scoren was aan beide ploegen nog niet besteed.

  Dan maar in het 3e kwart. Met weer een andere samenstelling startte we weer goed. Het spel liep alweer beter en we konden elkaar steeds beter vinden. Verdedigend moeten we ons blijven concentreren en onze focus op onze tegenstander houden en aanvallend meer durven schieten en iets sneller beslissen. Helaas lukte het ons nog niet om een doelpuntje te scoren, wat Nieuwerkerk wel 1 keer lukte.

  In het laatste kwart dan maar onszelf belonen voor onze inzet op de training en deze wedstrijd. Het spel liep goed, baltempo mag iets hoger en iets beter vrij lopen maar dat gaat zeker nog allemaal beter worden, verdedigend was de concentratie iets minder waardoor Nieuwerkerk iets makkelijker de bal rond kon laten gaan. Ook wist Nieuwerkerk nog een keer te scoren, jammer genoeg was ons dat vandaag niet gelukt.

  Volgende week gaan we weer lekker trainen. We hebben goed aan elkaar kunnen wennen en we weten waar we onze aandacht op moeten richten.

  Tot volgende week allemaal