• In de laatste wedstrijd voor een korte voorjaarsbreak ging koploper Korbis in Kockengen op bezoek bij rode lantaarn drager ESDO.
  Met Maik Hoogendoorn langs de kant startte ESDO voortvarend door een 2 - 0 voorsprong te pakken. De Waddinxveense aanvalsmachine had even nodig om op gang te komen, maar toen deze eenmaal draaide werd via 2 - 4 en 3 - 8 uitgelopen naar een 4 - 11 voorsprong, die bij rust was opgelopen naar een 7 - 14 voorsprong voor de koploper uit Waddinxveen.
  Aanvoerder Ben Visser nam de gehele wedstrijd zijn team op sleeptouw en zorgde net als Nina de Kok voor een belangrijke bijdrage in de doelpuntenproductie. Door verdedigend de grenzen wat meer op te zoeken, glipte er in de Waddinxveense verdediging vaker dan nodig een aanvaller van ESDO doorheen, waardoor de nummer laatst uiteindelijk nog tot 13 doelpunten wist te komen.
  Spannend werd de wedstrijd na 10 minuten spelen echter niet meer, daarvoor was het krachtsverschil te groot. Korbis noteerde een regelmatige 26 - 13 overwinning en kan zich op gaan maken voor een spanned slot van de competitie tegen de naast belagers.

  In Delft speelde het tweede team van Korbis tegen Excelsior 3. Eerder in de competitie had Korbis weten te winnen van het geroutineerde Excelsior, maar had daar ook wel de hulp van Dani Hoogendoorn bij nodig.
  Ditmaal alles op eigen kracht, met invalster Manouk de Vries op de plek van de geblesseerde Amke Noorlander en Luuk Verboom die de plek van Dirk Uitbeijerse invulde.
  Qua scores ontliepen de ploegen elkaar niet al te veel, maar Korbis had wel veel meer kansen nodig om tot scoren te komen en dat brak de ploeg op; Korbis miste op 13 - 13 een strafworp en Excelsior scoorde in de daaropvolgende aanval een korte kans, die wel erg veel weg had van snijden, maar ondanks dat werd goedgekeurd en zo de volle winst voor Excelsior bracht.

  In de vroege ochtend speelde Korbis 3 in Bodegraven een wedstrijd tegen koploper Vriendenschaar 3. Vriendenschaar miste enkele sterkhouders en was daardoor geen schim van de ploeg die het kan zijn. Korbis 3 won daardoor enigszins verrassend met 15 - 10 en nestelt zich daarmee in de grijze middenmoot.

  De midweek teams behaalde wisselende resultaten. Midweek 2 bleek in eigen huis de mindere van Reeuwijk, terwijl een dag later midweek 1 met 14 - 8 wist te winnen van het midweek team van ADO.

  In Gouda speelde afgelopen zaterdag de A1 van Korbis een \"thuiswedstrijd\" tegen SKF A2. Door personele problemen een sterk gewijzigde opstelling en ondanks de tomeloze inzet van de invallers moest Korbis A1 de winst laten aan SKF A2.
  De A2 van Korbis wist helaas ook niet te winnen en verloor in Zoetermeer van Meervogels A1.
  Dat je van een Zoetermeerse club echt wel kan winnen liet de A3 van Korbis later op de dag zien. In Gouda won de A3 met 14 - 6 van Phoenix A3.
  Het is jammer dat de zaalruimte in Waddinxveen dusdanig beperkt is dat Waddixveense teams moeten uitwijken naar omliggende gemeenten. Met het oog op de huidige groei van de vereniging zal dit vraagstuk meer en meer op de (politieke) agenda geplaatst moeten worden.

  Tegen koploper ONDO B1 deed Korbis B1 het een helft naar behoren; de tactiek van vertragen werkte getuige de kleine achterstand van 7 - 4. In de tweede helft liet ONDO echter zien een klasse apart te zijn en schoot zich naar een 16 - 4 overwinning.

  In Waddinxveen had Korbis C1 niets te duchten van KVA C1, sterker nog; KVA C1 heeft de hele wedstrijd niet weten te scoren. Korbis C1 won met maar liefst 22 - 0.
  Korbis C2 speelt al het hele zaalseizoen goed en wist ook afgelopen weekend weer te winnen. Ditmaal werd Maassluis C2 verslagen met 9 - 3.

  Korbis D1 moest wederom strijden voor de punten, dit keer tegen Maassluis D1. Opnieuw ging dit de ploeg goed af, waardoor er met 7 - 5 werd gewonnen.
  De D2 van Korbis blijft ook winnen. Het meidenteam van Valto D3 werd getrakteerd op een 12 - 4 nederlaag.
  Doordat ook de D4 en D5 hun wedstrijden winnend wisten af te sluiten, hebben alle D teams die afgelopen zaterdag in actie kwamen gewonnen.
  Met de D1, D2 , D3 en D5 zijn er zelfs vier teams die nog kans maken op het kampioensschap in de zaal.

  In de E categorie liet de E1 zich als koploper verrassen door nummer laatst Achilles E1 en verloor met maar liefst 12 - 4. De E3 wist in een spannende wedstrijd met 10 - 9 te winnen van Twist E1 en thuis won Korbis E8 met 7 - 3 van Reeuwijk E2.
  Verder speelde maar liefst 5 teams van Korbis tegen KOAG, waar KOAG er 3 van wist te winnen en Korbis 2.
  Winst was er voor de E5 (tegen KOAG E2) en E2 (tegen KOAG E1), maar de E4, E6 en E7 waren net niet opgewassen tegen de Krimpense tegenstanders.

  In de jongste jeugdcategorie speelde alleen Korbis F2 en die wisten knap met 4 - 4 gelijk te spelen tegen Olympia F1.

  Op 11 maart hervat Korbis 1 de competitie. Dan zal het in eigen huis opnemen tegen de studenten van Paal Centraal die in de heenwedstrijd lang wisten aan te haken bij de Waddinxveense koploper.