• En weer een mooie zaterdag. Alweer tijd voor de 3e wedstrijd van het seizoen. We mochten vandaag uit tegen KCC E4 in Capelle. Wij hadden nog niet gescoord in de eerste twee wedstrijden en dus was ons doel duidelijk.
    We begonnen de wedstrijd lekker in de schaduw van de bomen op het veld van KCC. We hadden in het begin wat moeite om in de wedstrijd te komen maar langzaamaan kwamen we er lekker in. Hier en daar nog slordig met overgooien waardoor we wat moeilijker aan aanvallen toe kwamen, verdedigend waren we er over het algemeen goed bij. Helaas scoorde KCC wel 1 keer en wij nog niet.

    In de 2e 10 min kwamen we er beter in. We startte scherper en zaten er met verdedigen nog beter bij. Helaas was de passing nog steeds wat moeizaam zodat we nog niet optimaal konden profiteren van de ruimte die we kregen. We werden wel vaker gevaarlijk met een snelle lange bal en zo kregen we een paar goede kansen. Helaas nog niet gescoord.

    In het 3e kwart ging het eindelijk gebeuren… Het spel ging op en neer en nadat KCC 2 keer wist te scoren was hij dan eindelijk daar. ONS EERSTE DOELPUNT!! Gelijk vanaf het uitnemen van de bal na een doelpunt van KCC was het met 1 pass en een goed schot 3-1. Eindelijk. En alsof er een last van onze schouders was gevallen gingen we goed door. Het vertrouwen was er en we gingen goed en gedreven korfballen. Overspelen ging makkelijker en de bal ging vaak snel van hand tot hand. Kansen creëren of de juiste persoon snel aanspelen was soms nog lastig maar de spirit zat er goed in.

    In het laatste kwart waren we los en trokken we de ingeslagen weg door. De bal ging goed snel door en we gebruikte ook soms de lange bal. Het resulteerde in een 2e doelpunt van onze kant. KCC kreeg ook nog een paar kansjes maar het zag er meer uit dat wij de gelijkmaker zouden maken. Helaas werd ons harde werk van de afgelopen week en van deze wedstrijd niet beloond maar het was mooi om te zien hoe het vertrouwen in de ploeg kwam.

    Als coach ben ik super trots om te zien hoe we in 1 wedstrijd z’n progressie hebben gemaakt. Vol vertrouwen kijken we uit naar de volgende wedstrijd. Na de eerste doelpunten en het goede spel is het volgende doel dit niveau vasthouden en misschien wel de eerste puntjes.