• Algemeen

  Vanaf 5 juni gaat stap 3 in van het openingsplan, de volgende maatregelen / versoepelingen zijn van toepassing:

  Sport:

  • Trainen voor alle leden zijn toegestaan, zonder beperkingen
  • Wedstrijden: t/m 17 jaar zijn wedstrijden tegen andere clubs toegestaan
  • Wedstrijden: 18 jaar en ouder mogen alleen onderlinge wedstrijden spelen
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden 

  Ruimtes:

  • Sportkantines, kleedkamers, douches zijn geopend
  • Reserveren / check gezondheid verplicht. (registreer via de Pim app bij aankomst)
  • Binnen mondkapje dragen

  Horeca:

  • Kantine: Niet aan de bar zitten
  • Maximaal 4 per tafel, 1½ meter afstand
  • Maximaal 50 personen binnen, exclusief personeel
   Maximaal 50 personen buiten op terras, exclusief personeel
  • Binnen mondkapje dragen als je gaat lopen
  • Geen entertainment (bijvoorbeeld EK voetbal op tv)
  • Reserveren / check gezondheid verplicht. (registreer via de Pim app bij aankomst)

  Korbis terras:

  Het terras mag weer open, maar er is wel een regel dat je geen toeschouwer mag zijn.

  Wij gaan er als volgt mee om. Als je na de training of werdstrijd klaar bent, heb je een uur de tijd om eventueel te gaan douchen, om te kleden, drankje te drinken. Hierna vertrekken, zodat de volgende groep dan kan plaatsnemen.

  • Maximaal 4 per tafel, 1½ meter afstand

  Hoe om te gaan met klachten?
  Hier is het reguliere overheidsbeleid van toepassing, bij klachten blijf je thuis etc.
  Voor kinderen jonger dan 13 jaar met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) hanteren we de regels van de RIVM, zie hierbij de link naar de site van RIVM

  Heb je hooikoorts / allergie klachten dan mag je wel komen. Als je hooikoorts hebt, heb je elk jaar dezelfde klachten in ongeveer dezelfde periode. Je kan dan goed aanvoelen of het ‘die klachten van de hooikoorts’ zijn. Hetzelfde geldt voor klachten die typisch passen bij een allergie.
  Bij twijfel of als de klachten anders aanvoelen: laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is.

  Mag een positief geteste speler deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden?
  Nee, een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en/of andere verenigingsactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

  Ben je positief getest. Meld dit dan bij Rogier Alblas (Korbis-coronawerkgroep corona@korbis.nl) Hij houdt voor Korbis bij wie er corona getest is en zoekt uit wie we daarvan op de hoogte moeten stellen.

  Negatieve uitslag coronatest
  Is de uitslag van de test die iemand gedaan heeft negatief? Dan vervalt in lijn met beleid van de rijksoverheid de thuis quarantaine. Krijgt iemand opnieuw klachten die lijken op corona of worden de klachten erger? Blijf dan thuis en laat je opnieuw testen.

  Aan-/ afmelden bij Korbis
  We werken sinds kort met de PIM-app. Hiermee moet je een QR-code scannen voordat je het terrein op komt (QR-code hangt op het hek) en afmelden zodra je het terrein weer verlaat. Op deze manier is het voor ons goed bij te houden hoeveel mensen er op het terrein zijn. Daarbij kunnen we bij een corona”geval” kijken wie we op de hoogte moeten stellen.

 • Trainingen VELD

  De volgende richtlijnen zijn voor de trainingen  / wedstrijden op het VELD.
  Hieronder weergegeven wat wel en niet kan:

  Regels voor ouders

  • Ouders mogen niet aanwezig zijn op het Korbis terrein, zet uw kinderen af bij het hek;
  • Als u uw kinderen komt halen zorg dat u niet eerder dan 5 minuten voor het einde van de training aanwezig bent;

  Is het toegestaan om met personen uit meerdere huishoudens in één vervoersmiddel te reizen naar uitwedstrijden of andere korfbalactiviteiten?
  Ja, dit is toegestaan. Hiervoor gelden wel de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.

  Moeten we bij een time-out / rustmoment / groepshug afstand houden?
  Kinderen tot en met 12 jaar hoeven van niemand afstand te houden. Kinderen tussen 12 en 18 wel ten opzichte van volwassenen maar niet ten opzichte van elkaar. Volwassen dienen altijd 1,5 meter afstand te houden tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden ook tijdens rustmomenten. Hou je hier altijd aan!

  Mogen ouders naar trainingen en/of wedstrijden van kinderen komen kijken?
  Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

  Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
  Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.
  De spelregel van 13 mensen op de bank, waarvan maximaal 8 spelers, blijft gehandhaafd, rekening houdend met de 1,5 meter. De voorbereidingstijd op een wedstrijd moet ook zo kort als mogelijk zijn.

  Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

  Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  JA. Als uw kind sport op een externe sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs onder teambegeleiding. Zij mogen dus  blijven kijken.

 • Scheidsrechters

  Moet de scheidsrechter handhaven op de 1,5m afstand tijdens de wedstrijd?
  Nee, de scheidsrechter is niet verantwoordelijk voor handhaving op onder andere de volgende punten die niet gerelateerd zijn aan de spelregels:
  – Niet waarborgen van de 1,5m afstand
  – Twijfel over de gezondheidssituatie van een speler

  Moet ik als scheidsrechter in quarantaine als na de wedstrijd blijkt dat één of meerdere spelers besmet zijn met het coronavirus?
  Volgens de richtlijnen van de overheid en GGD is het niet noodzakelijk om in quarantaine te gaan als na afloop blijkt dat één of meerdere spelers besmet zijn met het coronavirus. Over het algemeen verblijven scheidsrechters tijdens een wedstrijd veel minder dan 15 minuten binnen 1,5m van een speler en worden ze door de GGD daarom gezien als ‘overige niet nauwe contacten’. Houd uiteraard in alle gevallen je eigen gezondheidssituatie goed in de gaten en laat je bij klachten testen en blijf thuis.