Korbis  >  Word Lid  >  Korbis verslaat titelconcurrent na zinderende slotfase
bol.com Partner

Korbis verslaat titelconcurrent na zinderende slotfase

16 april

Korbis 1 heeft zaterdag een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap in de veldcompetitie. Het won na een bloedstollend einde van concurrent Rapid (16-17) en blijft daardoor aan kop staan, met een voorsprong van vier punten op Rapid. Ook Korbis 2 versloeg Rapid en pakte daardoor twee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Het door De Graaf en Partner gesponsorde Korbis 1 kwam in de beginfase van het duel op een achterstand van vier punten. Zowel Rapid als Korbis kwam moeizaam tot scoren, maar met name de dames van de Haarlemmers zorgden voor gevaar. Korbis kon daar in het eerste deel van de eerste helft weinig tegenover stellen. Mede dankzij twee treffers van Dunja Vermulm was de schade bij rust nog binnen de perken gebleven (10-8). Klik op titel voor meer.

 

Na rust had Korbis niet veel tijd nodig om de achterstand in een voorsprong om te buigen. Eerst was routinier Remco Sliedrecht tweemaal trefzeker, waarna Maaike van ’t Hoff Korbis voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong schoot (10-11).

Beide ploegen scoorden ook in de tweede helft niet gemakkelijk, maar Korbis bouwde de voorsprong wel uit tot 11-15 ruim tien minuten voor tijd. Daarmee leek het duel al beslist, maar Rapid kwam toch nog terug tot 16-16. In een razend spannende laatste minuut maakte Van ’t Hoff de winnende 16-17, waarna Rapid in de slotseconden nog tot tweemaal toe een strafworp miste. Als Korbis van de vijf resterende wedstrijden er drie wint is het kampioen en promoveert het naar de eerste klasse.

Korbis 2 nam het zaterdagmiddag op tegen Rapid 2, dat alle wedstrijden nog gewonnen had. Het veel lager geklasseerde Korbis gaf zich echter niet zomaar gewonnen en ging met een voorsprong de rust in (10-11). Ook deze wedstrijd kende een spannende slotfase, maar Korbis trok de winst over de streep (18-19) en bezorgde Rapid daarmee de eerste nederlaag. Korbis 2 staat nu vier punten boven de degradatiestreep.

Korbis A1 vergooide de titelkansen door gelijk te spelen tegen laagvlieger Twist A1 (10-10). Korbis B1 verloor van Nieuwerkerk B1 (16-13). Korbis C1 won wel. Het versloeg Vriendenschaar C1 met 12-10.

Korbis D3 was veel te sterk voor het Goudse Gemini D1 (0-13) en ook Korbis E1 won met ruime cijfers. KOAG E1 kon met 8-18 weinig beginnen tegen de jonge korfballers. De F1 van Korbis won ook ruim. Het was met 14-3 veel te sterk voor streekgenoot Nieuwerkerk F1. 

Terug naar nieuwsoverzicht