Korbis  >  Word Lid  >  Korbis begint zaalseizoen met moeizame winst
bol.com Partner

Korbis begint zaalseizoen met moeizame winst

15 november

Na een aantal weken van rust begon voor Korbis zaterdag de zaalcompetitie. Dit seizoen heeft Korbis 1 in een officiële wedstrijd nog niet verloren en ook tegen Paal Centraal kwam daar geen verandering in (9-12). De winst kwam echter moeizaam tot stand.
Klik titel voor meer...

Tijdens het veldseizoen wist het door De Graaf en Partners gesponsorde Korbis de korf makkelijk te vinden. Het maakte gemiddeld 22 doelpunten per wedstrijd, maar daar was tegen Paal Centraal weinig van te zien. Korbis had moeite met de druk die de studenten uit Delft gaven en doordat die zelf ook moeizaam tot scoren kwamen werd er maar liefst elf minuten niet gescoord.

Het was aanvoerder Rick Hagen die de score opende en direct daarna voor de 0-2 zorgde. Nadat Bart Nuijten – hij speelde voor de afwezige Remco Sliedrecht – de 0-3 maakte, was het weer Hagen die twee keer trefzeker was (1-5).

Bij rust leidde Korbis met 2-9, maar die stand was wat vertekenend. Paal Centraal kreeg veel kansen, maar verzuimde die te benutten. Ondanks de ruime voorsprong kon Korbis dan ook niet rustig achterover leunen.

In de beginfase van de tweede helft behield Korbis de voorsprong. Het speelde inmiddels met twee ingevallen dames, aangezien Dunja Vermulm en Lianne Hagen geblesseerd waren uitgevallen. Gaandeweg de tweede helft kwam Paal Centraal echter terug. Een paar minuten voor tijd stond Korbis nog vier punten voor, maar aangezien het zelf amper had gescoord in het tweede bedrijf kon het nog niet gerust zijn op de overwinning.

Pas in de laatste minuut en toen Korbis met 9-12 leidde kon het opgelucht adem halen. Zaterdagavond speelt Korbis om 19.50 uur in sporthal de Dreef tegen Nexus, dat zaterdag verloor van WION (18-25).

Korbis 2 was dichtbij een overwinning op SDO 3 uit Kamerik. Het kwam in de eerste helft op voorsprong (1-4), maar liet SDO ook weer terugkomen tot 5-5. Nadat SDO in de laatste minuut van de eerste helft de 8-7 maakte, leek het erop dat de thuisploeg met een voorsprong ging rusten. Lennard Lugthart zorgde echter voor 8-8, waarna weer SDO en Rinske Wolters voor een 9-9 ruststand zorgden.

Na rust liet Korbis SDO in kort tijdsbestek weglopen en dat gat kon het niet meer dichten. In de slotfase drong Korbis nog wel aan, maar echt spannend werd het niet meer (21-18).

Korbis A1 versloeg Excelsior A2 met 10-19 en ook Korbis B1 won. Met 15-9 won het van WION B1. Korbis A2 won met 12-9 van Refleks A2. Opvallend was de overwinning van Korbis F1 op Reeuwijk F1. Met maar liefst 8-40 was Korbis veel te sterk voor de streekgenoot.
 

Terug naar nieuwsoverzicht