Korbis  >  Word Lid  >  Korbis maakt indruk in eerste wedstrijd
bol.com Partner

Korbis maakt indruk in eerste wedstrijd

6 september

De selectie van Korbis is het nieuwe korfbalseizoen goed begonnen. Zowel Korbis 1 als Korbis 2 versloeg het Utrechtse HKC. Korbis 1 deed dat met de indrukwekkendste cijfers. Met groot verschil kleineerde het HKC, dat vorig seizoen in de middenmoot van de tweede klasse eindigde (27-7).
Klik titel voor meer... 

De overwinning van Korbis 1 betekende ook de eerste overwinning in een officiële wedstrijd voor de nieuwe Korbis-trainer Ronald Spoorendonk. In oefenwedstrijden had hij al resultaat geboekt, maar dit betekende de eerste twee echte punten. Helemaal nieuw is Spoorendonk voor Korbis 1 niet. De voorgaande jaren had hij het tweede team van de Waddinxveense korfbalclub onder zijn hoede en afgelopen zomer is hij doorgeschoven, als vervanger van de naar Nieuwerkerk vertrokken Tom Tesselaar.

In een wat veranderde samenstelling ten opzichte van vorig seizoen walste Korbis direct al over HKC heen. Routinier Martijn Graveland besloot na afloop van vorig seizoen op een wat lager niveau te gaan spelen en zijn plek is ingenomen door Remco Sliedrecht, die na een jaar afwezigheid terugkeerde in Korbis 1. Van de dames stopte Annemarie Hagen en speelt Lianne Hagen dit seizoen in Korbis 2. Annelieke Sliedrecht en Maaike van ’t Hoff complementeren Korbis 1.

In een mum van tijd stond Korbis met 8-1 voor en in de rust was deze voorsprong uitgebouwd naar 12-4. Na rust had het zwakke HKC helemaal niks meer in te brengen en kon Korbis heel voorzichtig denken aan een score van boven de dertig treffers. Slagen deed Korbis daarin niet, maar met een einduitslag van 27-7 deed niemand daar moeilijk over. Korbis 1 wacht volgende week het treffen met streekgenoot Reeuwijk, dat ook de eerste wedstrijd van het veldseizoen won.

Korbis 2 imponeerde vooral de eerste helft tegen het tweede team van HKC. Na rust liet het de teugels wat vieren, maar met de winst van 21-11 bezorgde het de nieuwe trainer Ruud Slootweg een prettig debuut.

Korbis F1 liet vast zien hoe de buurman uit Reeuwijk kan worden verslagen. Met een overwinning van maar liefst 30-1 gaven de jonge korfballers het goede voorbeeld voor de Korbis-selectie.

Ook Korbis B1 won de eerste wedstrijd van het seizoen. Achilles B2 werd met 15-11 verslagen. Korbis A1 verloor wel, met 10-14 was Kinderdijk A2 te sterk. Korbis C1 kreeg met 16-3 klop van Vitesse C1.

 

Terug naar nieuwsoverzicht