Korbis  >  Word Lid  >  Korbis eindigt seizoen in de middenmoot
bol.com Partner

Korbis eindigt seizoen in de middenmoot

31 mei

Korbis 1 is het seizoen in de middenmoot van de tweede klasse geëindigd. Zaterdag speelden de Waddinxveense korfballers tegen Kinderdijk en waar er voor Korbis niks meer op het spel stond, deed Kinderdijk nog volop mee om het kampioenschap. Uiteindelijk bleek Kinderdijk net iets meer te willen winnen dan Korbis, wat resulteerde in een nederlaag van 17-21 voor Korbis.
Klik titel voor meer... 

Op het warme veld aan de Sniepweg gingen Korbis en Kinderdijk lange tijd gelijk op. Net als vorige week tegen Vriendenschaar leek een gelijkspel een logische uitslag voor de wedstrijd van Korbis. Maar toen aan het einde van het duel de krachten bij Korbis weg waren gevloeid bleek Kinderdijk nog net een stapje extra te kunnen zetten. Door de overwinning van de bezoekers en de nederlaag van koploper Fiducia spelen die twee ploegen zaterdag een beslissingsduel om het kampioenschap in de tweede klasse.

Bij Korbis, waar de naar Nieuwerkerk vertrekkende coach Tom Tesselaar voor het laatst Korbis onder zijn hoede had, is de blik al langzaam op volgend seizoen gericht, waarin het in zowel de zaal als op het veld in de tweede klasse uitkomt. Dat geldt ook voor Korbis 2. Al weken was de ploeg van trainer Ronald Spoorendonk uitgespeeld en tegen het tweede team van Kinderdijk ging het met 17-19 onderuit.

Korbis 4 werd zaterdag kampioen, doordat het ’s ochtends Gemini uit Gouda met 10-8 versloeg. Korbis moest winnen omdat bij elk ander resultaat Gemini kampioen was.  

Terug naar nieuwsoverzicht