Korbis  >  Word Lid  >  Korbis laat na om in te lopen op koploper
bol.com Partner

Korbis laat na om in te lopen op koploper

10 april

Korbis ontving zaterdag de koploper op eigen terrein en wist dat het bij winst de eerste plaats op twee punten zou naderen en zich dus weer volop zou mengen in de strijd om de titel. Dat deed Korbis niet. Het pakte slechts een punt doordat het gelijk speelde (20-20). Daardoor blijft het verschil tussen Korbis en Fiducia vier punten. Ook DVS ’69 heeft vier punten meer dan Korbis.
Klik titel voor meer...

Korbis startte de wedstrijd in een andere samenstelling, waardoor het wat zoeken was hoe het Fiducia het beste kon bespelen. Dat zorgde voor onderlinge irritaties. Toch verloor Korbis de lijstaanvoerder niet uit het oog. Daardoor kon het in de tweede helft op gelijke hoogte komen.

Korbis kreeg in de slotfase zelfs nog kansen om op voorsprong te komen, maar daarmee zou het teveel hebben gekregen. Het bleef 20-20 en daardoor staat Korbis op de vierde plaats.

Korbis 2 won wel van Fiducia. Het had totaal geen moeite met de ploeg die maar net boven de degradatiestreep staat (23-11). Door dat resultaat blijft Korbis op de tweede plaats staan. De titel lijkt echter onhaalbaar, aangezien koploper Kinderdijk vijf punten voorsprong heeft.

Korbis A1 verloor van streekgenoot KCC A2 (21-27) en Korbis D1 won met 10-7 van Phoenix D1. Korbis E5 boekte de eerste overwinning van het seizoen. De jonge korfballers versloegen Dubbel Zes E2 met 6-0.
 

Terug naar nieuwsoverzicht