Korbis  >  Word Lid  >  Prestaties Korbis blijven wisselvallig
bol.com Partner

Prestaties Korbis blijven wisselvallig

12 februari

– Korbis blijft wisselvallig presteren. Het kon zaterdag de knappe winst op koploper DVS ’69 van vorige week geen vervolg geven. In sporthal de Dreef ging het met 22-26 onderuit tegen het lager geklasseerde ONDO. Daardoor is Korbis nog altijd niet zeker van handhaving in de tweede klasse. 

De prestatiecurve van Korbis blijft wisselvallig. Wie Korbis vorige week zag spelen tegen DVS ’69, dat zich inmiddels tot kampioen heeft gekroond, begrijpt niet hoe het mogelijk is dat Korbis tegen veel lager geklasseerde ploegen niet thuis geeft. De knappe overwinning van vorige week liet de potentie zien die Korbis heeft: de ploeg van trainer Tom Tesselaar kan als het een goede dag heeft meestrijden om de titel in de tweede klasse.

Zaterdag had Korbis zo’n dag echter niet. ONDO uit ’s Gravenzande was te sterk voor de Waddinxveense korfballers. Daardoor heeft Korbis nog een punt nodig om ook volgend jaar zeker te zijn van een verblijf in de tweede klasse. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat Korbis degradeert. Daarvoor moet Korbis vier plaatsen zakken en ondanks dat de ploegen onder Korbis dicht bij elkaar staan, moet alles voor die teams goed vallen.

Voor Korbis 2 is de degradatiestrijd een stuk spannender. De ploeg van trainer Ronald Spoorendonk won zaterdag met 19-15 van hekkensluiter ONDO 2. De opponent van Korbis 2 had nog maar een punt verzameld in dit zaalseizoen en dus kwam de winst niet onverwacht. Korbis heeft nu vier punten voorsprong op Vriendenschaar, dat onder de degradatiestreep staat. Met nog twee wedstrijden te gaan en een ontmoeting tussen Korbis en Vriendenschaar in sporthal de Dreef op de laatste speeldag, blijft het spannend onderin.

Korbis 3 speelde gelijk tegen Gemini uit Gouda (10-10) en Korbis B1 won met 9-11 van KOAG B1. Ook Korbis E1 won van KOAG E1. Met 18-13 versloeg de jeugdploeg van Korbis hun tegenstanders uit Krimpen aan den IJssel.
 

Terug naar nieuwsoverzicht