Korbis  >  Word Lid  >  Korbis houdt slechts punt over aan duel met OZC
bol.com Partner

Korbis houdt slechts punt over aan duel met OZC

4 oktober

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Korbis niet weten te winnen. In een bijzonder spannende slotfase kreeg het nog een doelpunt tegen waardoor het de winst uit handen gaf tegen OZC uit Rotterdam (19-19). Korbis 2 maakte tegen het tweede team van de Rotterdammers geen moment aanspraak op de winst. Vanaf het beginsignaal was het al de mindere en verloor dan ook terecht: 17-13.
Klik titel voor meer... 

Vooraf kon Korbis worden gezien als de favoriet in het duel met OZC. Dat had na vier wedstrijden nog slechts een punt, terwijl Korbis om de bovenste plaatsen streed. Maar in de wedstrijd was daar niets van te zien. Korbis begon zwak aan het duel en keek al gauw tegen een achterstand aan. OZC wist Korbis keer op keer te verrassen en zo de voorsprong uit te bouwen.

Toch slaagde de ploeg van trainer Tom Tesselaar erin om de zaak nog voor rust recht te trekken. Beide ploegen gingen de kleedkamer in met een gelijke stand (9-9). Ook na rust waren Korbis en OZC aan elkaar gewaagd en werd het gat niet groter dan twee punten. Zes minuten voor tijd schoot Stefanie Visser twee keer achter elkaar raak, waardoor Korbis de leiding nam (17-19). Maar toch slaagde OZC er nog in om langszij te komen. Een vrije bal en een schot in de laatste minuut zette een uitslag van 19-19 op het bord. Door het gelijke spel van koploper Fiducia heeft Korbis nog steeds zicht op de koppositie. Het is daar twee punten van verwijderd, maar weet ook dat de concurrentie dichtbij staat.

Korbis 2 speelde een inspiratieloze eerste helft tegen OZC 2. Het kwam snel op achterstand en creƫerde weliswaar voldoende kansen, maar benutte die niet. Uiteindelijk verloor het met 17-13; het eerste verlies van dit seizoen voor de ploeg van trainer Ronald Spoorendonk.

Korbis A1 ging met 24-17 onderuit tegen Nieuwerkerk A2 en in Capelle aan den IJssel hield Korbis B1 een punt over aan het duel met KCC B2 (6-6). Een flinke overwinning was er voor Korbis E3, dat Albatros E6 met 0-8 een pak slaag gaf. 

Terug naar nieuwsoverzicht