Korbis  >  Word Lid  >  Korbis kent goede seizoenstart
bol.com Partner

Korbis kent goede seizoenstart

26 september

Korbis heeft afgelopen zaterdag met 21-18 van DVS ’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht gewonnen. Daarmee boekte de ploeg van trainer Tom Tesselaar alweer de derde overwinning van het veldseizoen. Ook Korbis 2 won van het tweede team van DVS. Na een spannende slotfase bleek een minimale voorsprong van 11-10 genoeg om twee punten in Waddinxveen te houden. 
Klik titel voor meer...

Korbis begon sterk aan de wedstrijd tegen DVS. Het moest nog steeds twee basisspelers missen, maar dat zorgde er niet voor dat Korbis aan kracht had ingeboet. Nadat het met 5-2 voor was gekomen, liet het DVS toch weer terugkomen tot 5-5. Eenzelfde scenario tekende zich kort voor rust af toen DVS zelfs op voorsprong kwam (8-9). Toch ging Korbis met een voorsprong rusten: 10-9.

Na rust werd de voorsprong flink uitgebouwd en konden de bezoekers geen gevaar meer opleveren voor Korbis. Het gat van zes doelpunten verschil werd door DVS nog wel iets verkleind, maar Korbis won uiteindelijk met 21-18. Door de winst staat Korbis nu alleen op de tweede plaats. Het hoeft alleen Fiducia voor zich te dulden, dat twee punten meer heeft.

Korbis 2 won ook en in de tweede helft leek het erop dat dit een redelijk gemakkelijke overwinning zou worden. Maar de ploeg van trainer Ronald Spoorendonk liet DVS van 9-5 terugkomen tot 9-9, waardoor de slotfase bijzonder spannend was. Doordat het uiteindelijk toch met 11-10 won, staat Korbis 2 nu bovenaan. Concurrent Kinderdijk 2 heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Korbis A1 won eveneens van DVS ’69 (14-9). Een flinke overwinning was er ook voor Korbis E2, dat in Bodegraven Vriendenschaar E3 met maar liefst 0-20 versloeg.  

Terug naar nieuwsoverzicht