Korbis  >  Word Lid  >  Korbis imponeert en stelt tweede klasse veilig
bol.com Partner

Korbis imponeert en stelt tweede klasse veilig

23 mei

Een punt had Korbis zaterdag nog nodig om zich definitief veilig te spelen in de tweede klasse. In de ontmoeting met streekgenoot Vriendenschaar uit Bodegraven liet Korbis er geen gras over groeien. Met de grootste overwinning van het seizoen versloeg het de middenmoter: 12-29. Daarmee zijn de korfballers dus definitief veilig en kunnen ze volgende week nog vierde worden. Zelfs een derde plaats behoort nog tot de mogelijkheden, als Vriendenschaar volgende week weer verliest en Korbis wint.
Klik titel voor meer... 

Korbis verwachtte een spannende wedstrijd te gaan spelen, omdat de ploeg het traditioneel lastig heeft tegen de Bodegravers en omdat beide ploegen aan een sterke reeks bezig waren. De wedstrijd ging inderdaad in de beginfase gelijk op, maar al snel sloeg Korbis een gaatje en tot de rust werd de voorsprong alleen maar vergroot. Met rust leidde de ploeg van trainer Mark van den Brink met 6-13.

Na rust imponeerde Korbis het meest. Vriendenschaar maakte nog wel de 7-13, maar daarna duurde het tot het 21e doelpunt van Korbis voordat de thuisploeg weer scoorde. Toen was de wedstrijd allang beslist en kon Korbis nog rustig uitlopen naar de eindstand van 12-29.

Korbis 2 verloor wel. Het moest het afleggen tegen KCC 4 met 21-14. Voor Korbis A1 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij winst op KOAG deed het weer volop mee in de strijd om de titel. Korbis bouwde een ruime voorsprong op, maar liet KOAG toch weer langszij komen. Door de 13-13 eindstand blijft Korbis op twee punten achterstand staan op koploper KOAG. Korbis B1 versloeg KCC B2 met 9-8. Een ruime overwinning was er voor Korbis D3, dat Feijenoord D1 met 17-1 een pak slaag gaf.
 

Terug naar nieuwsoverzicht