Korbis  >  Word Lid  >  Korbis pakt winst in slotfase
bol.com Partner

Korbis pakt winst in slotfase

11 april

Het ging bijzonder moeizaam, maar uiteindelijk pakte Korbis in de slotfase van de wedstrijd afgelopen zaterdag toch de overwinning. Daarmee verraste Korbis tegen KOAG 1 uit Krimpen aan den IJssel en pakte het belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Ook Korbis 2 deed dat, door eveneens verrassend De Meervogels 2 te verslaan.
Klik titel voor meer... 

Korbis ontmoette afgelopen zaterdag met KOAG een hoogvlieger, maar uit de wedstrijd was de stand op de ranglijst niet af te lezen. Korbis kon als nummer laatst KOAG prima partij bieden. Het leverde een ruststand op van 10-10, aangezien Dirk Uitbeijerse in de laatste seconden van de eerste helft de gelijkmaker aan liet tekenen. De overige doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Martijn Graveland (vier) en Remco Sliedrecht (vijf).
 
In de tweede helft trokken Sliedrecht en Graveland die lijn door, al duurde het lang voordat er gescoord werd. Na twaalf minuten spelen maakte KOAG de 10-11, waarna Graveland voor de 11-11 zorgde. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, en kort voor tijd leek Sliedrecht – zijn achtste doelpunt -  met 14-13 Korbis naar de overwinning te schieten. Een rake vrije bal van KOAG leek nog roet in het eten te gooien, maar in de slotseconden was daar toch nog Graveland, die met zijn zesde treffer Korbis de winst bezorgde. Door de 15-14 overwinning heeft Korbis goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie.
 
Ook Korbis 2 deed dat. Nummer drie van de competitie De Meervogels werd met 14-12 verslagen. Een overwinning was er ook voor Korbis A1 (21-7 tegen Avanti A2) en Korbis B1, dat KCC B2 met 12-13 versloeg. Daarnaast won Korbis C1 ruim, door er achttien te maken tegen Albatros C1, dat er maar negen maakte. 

Terug naar nieuwsoverzicht