Korbis  >  Word Lid  >  Korbis verrast tegen koploper
bol.com Partner

Korbis verrast tegen koploper

14 maart

Voor de selectie van Korbis stond er afgelopen zaterdag weinig meer op het spel in de laatste zaalwedstrijd van het seizoen. Voor zowel Korbis 1 als 2 stond er een ontmoeting met het Zeeuwse ONDO op het programma. Korbis 1 boekte een verdienstelijk gelijkspel. Het betekende het eerste puntenverlies voor ONDO, dat al even kampioen was. Korbis 2 moest het afleggen tegen het tweede team van ONDO.
Klik titel voor meer... 

Korbis 1 speelde met 17-17 gelijk tegen ONDO. Een knap resultaat, aangezien ONDO tot dan toe alles had gewonnen, maar toch had er meer in gezeten voor de Waddinxveense korfballers. Vrijwel de hele wedstrijd ging Korbis aan de leiding en het liet fraaie aanvallen zien. Toch kwam ONDO in het slot van de wedstrijd langszij. Door het gelijkspel eindigt Korbis 1 de zaalcompetitie op een derde plaats, met een punt achterstand op nummer twee Maassluis.

Alle blikken waren zaterdag gericht op Korbis A1. Als het hoogste juniorenteam zou winnen van Vitesse A2 uit Barendrecht, zou het op een gedeelde eerste plaats staan. Korbis A1 was in de veronderstelling dat het dan een driekamp zou spelen tegen Dijkvogels A1 en Vitesse A2, die zou gaan om de titel.

Niets bleek echter minder waar. Korbis A1 won wel (17-20), maar een driekamp bleek niet het gevolg te zijn. Vitesse A2 bleek kampioen te zijn geworden, omdat het een doelpunt meer had gescoord in onderlinge wedstrijden. Op een doelpunt na miste Korbis A1 dus het kampioenschap.

Korbis 2 verloor van ONDO 2 (12-16). Net als voor Korbis 1 stond er ook voor Korbis 2 niets meer op het spel. Korbis 2 eindigt het zaalseizoen op een vierde plaats. Korbis E1 sloot het seizoen als kampioen af met een overwinning van 21-7 op Reeuwijk E1.
 

Terug naar nieuwsoverzicht