Korbis  >  Word Lid  >  Korbis verslaat SDO na moeizaam begin
bol.com Partner

Korbis verslaat SDO na moeizaam begin

7 maart

Voor Korbis 1 en 2 staat er dit zaalseizoen weinig meer op het spel. Degraderen kunnen beide ploegen allang niet meer en het kampioenschap is eigenlijk nooit in zicht geweest. De beide teams kijken langzaam maar zeker richting het veld, waar ze zich moeten zien te handhaven. Toch is de zaalcompetitie nog niet helemaal afgerond: Korbis 1 won in Veldhoven met 17-11 van SDO 1. Korbis 2 moest zijn meerdere erkennen in SDO 2: 17-13.
Klik titel voor meer...

Daar waar er voor Korbis 1 dus niets meer op het spel stond, was dit voor de tegenstander uit Brabant wel het geval. SDO heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Dit zorgde ervoor dat de Veldhovenaren sterk aan de wedstrijd begonnen. Korbis had moeite met het fysieke spel van SDO. Daar waar Korbis normaal gesproken gemakkelijk scoort, was daar afgelopen zaterdag geen sprake van. Na bijna een helft spelen stond het nog slechts 5-5.

Toch sloeg Korbis voor rust een gaatje. Het kwam 5-7 voor en ging met een stand van 6-8 rusten. In de tweede helft liet Korbis beter spel zien. In tien minuten liep het uit naar 6-12 en daarmee was het Veldhovense verzet ook gelijk gebroken. Korbis kon de wedstrijd gemakkelijk uitspelen en zette een einduitslag neer van 11-17.

Korbis 2 kwam zoals vaker dit seizoen in de eerste helft achter. Tegen SDO 2 stond het met rust 11-6. Het tweede team van Korbis had moeite om de korf te vinden en maakte in defensief opzicht teveel onnodige fouten.

Maar daar waar in eerdere wedstrijden Korbis de rug rechtte en alsnog een goed resultaat over de streep wist te trekken, was daar zaterdag geen sprake van. SDO behield de voorsprong en won uiteindelijk met 17-13.

Korbis A1 won wel. Het versloeg PKC A3 met 19-9 en blijft zo in de race voor het kampioenschap. Daarvoor moet het zaterdag wel eerst concurrent Vitesse A2 verslaan.

Een ruime overwinning was er voor Korbis E3 dat Vriendenschaar E5 met 20-1 klop gaf. Daarmee sleepte de E3 het kampioenschap binnen.
 

Terug naar nieuwsoverzicht