Korbis  >  Word Lid  >  Korbis pakt geen punten in lastig uitduel
bol.com Partner

Korbis pakt geen punten in lastig uitduel

31 januari

Voor de selectie van Korbis stonden er afgelopen zaterdag lastige uitwedstrijden op het programma. In en tegen Kinderdijk moest Korbis zien te winnen. Dat was in de wedstrijden in november in de eigen Dreef wel gelukt, maar Korbis 1 en 2 wisten dat dat dit keer een lastige opgave zou worden. Dat bleek uiteindelijk ook uit het resultaat: zowel Korbis 1 als Korbis 2 verloor.
Klik titel voor meer... 

Korbis 1 begon sterk tegen Kinderdijk 1. Bij winst zou Korbis Kinderdijk vrijwel definitief achter zich laten als concurrent om de derde plaats, logischerwijs zou Kinderdijk bij verlies van Korbis juist aanhaken. Door het sterke spel van Korbis kwamen de Waddinxveense korfballers op voorsprong. Het ging rusten met een tussenstand van 10-12 in Waddinxveens voordeel.

Na rust had Korbis echter moeite met scoren, daar waar de opponent de korf wel gemakkelijk wist te vinden. Uiteindelijk dichtte Kinderdijk het gat en liet Korbis in de laatste minuut zelfs met helemaal lege handen achter. Door de 20-19 eindstand staan Korbis en Kinderdijk nu op een gedeelde derde plaats.

Korbis 2 miste stootkracht om het Kinderdijk 2 moeilijk te maken. Het had moeite met het maken van doelpunten, daar waar dat Kinderdijk gemakkelijker afging. Korbis 2 keek al snel tegen een achterstand aan van vier punten en kon dat niet meer overbruggen. Kinderdijk versloeg Korbis uiteindelijk met 21-16.

Korbis A1 blijft strijden om de titel, door KCR A2 met 9-20 te verslaan. Ook Korbis B1 won gemakkelijk. Het Alphense Tempo B2 ging door een 12-5 nederlaag puntloos naar huis. Een forse overwinning was er voor Korbis F2. Maassluis F3 werd met 15-1 verslagen. 

Terug naar nieuwsoverzicht