Korbis  >  Word Lid  >  Korbis sprankelt niet, maar wint wel
bol.com Partner

Korbis sprankelt niet, maar wint wel

24 januari

De selectie van Korbis speelde twee moeizame wedstrijden afgelopen zaterdag, maar toch wist zowel Korbis 1 als Korbis 2 de wedstrijd winnend af te sluiten. Korbis 1 versloeg Viking 1 met 18-15, Korbis 2 nam pas laat echt afstand van het tweede team van Viking. Dat resulteerde in een 12-8 overwinning. Daarmee blijven Korbis 1 en 2 zicht houden op de bovenste plaatsen.
Klik titel voor meer... 

Korbis 1 had nog wat goed te maken ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Viking. De opponent strijdt om lijfsbehoud en wist Korbis in de eerdere wedstrijd dit seizoen twee belangrijke punten te ontfutselen. Korbis was er daarom extra op gebrand om nu voor eigen publiek de punten in eigen huis te houden. Daarin slaagden de Waddinxveense korfballers, maar daar was dan direct ook alles mee gezegd.

De ploeg van trainer Mark van den Brink kende aanvankelijk veel moeite met de tegenstander uit Wijk bij Duurstede. Die kwam zelfs op voorsprong en met veel moeite slaagde Korbis erin om voor rust toch nog op voorsprong te komen.

Na rust bouwde Korbis die voorsprong rustig uit, maar echt sprankelend werd het spel niet. Dit resulteerde in een eindstand van 18-15. Daardoor staat Korbis op een derde plaats, met een punt achterstand op Maassluis, de ploeg waar het een week eerder van won. ONDO, dat koploper is, is echter al uit het zicht geraakt. Komende zaterdag speelt Korbis uit tegen Kinderdijk. Een belangrijke wedstrijd, aangezien Kinderdijk bij winst in punten gelijk kan komen met Korbis.

Korbis 2 speelde een moeizame wedstrijd. In defensief opzicht had het weinig te duchten van Viking 2, de nummer laatst, maar in aanvallend opzicht ontbrak bij Korbis de scherpte in de afronding. Korbis 2 kwam nooit echt in de problemen, won met 12-8, maar trots op het vertoonde spel kon het niet zijn.

Korbis A1 miste ook veel kansen, maar won wel ruim van DES A2 (17-8). Daarmee blijft het samen met Vitesse A2 en Dijkvogels A1 op een gedeelde eerste plaats staan. Korbis C1 verraste door koploper Fortuna C1 op een gelijkspel te houden (7-7). Een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie. Korbis D2 legde met 14-0 Oranje Wit D5 over de knie.
 

Terug naar nieuwsoverzicht