Korbis  >  Word Lid  >  Vier punten voor Korbis na spannende duels
bol.com Partner

Vier punten voor Korbis na spannende duels

13 december

Voor Korbis 1 en 2 was het een spannend weekeinde. Beide ploegen waren zaterdag tot in de laatste minuut niet zeker van de overwinning, maar boekten deze uiteindelijk wel. Tegen Twist uit Vlaardingen won Korbis 1 met 18-19. Korbis 2 nam ook twee punten mee naar Waddinxveen door met 15-17 te winnen. 
Klik titel voor meer...

Korbis 1 kwam met Twist 1 een stugge opponent tegen, die zich niet zomaar gewonnen gaf tegen de Waddinxveense ploeg. Na een minuut of tien spelen was de 5-5 tussenstand dan ook weinig verrassend. Korbis nam voor rust wel steeds meer afstand, wat resulteerde in een ruststand van 9-12 in het voordeel van Korbis.

Toen de ploeg van trainer Mark van den Brink direct na rust twee doelpunten maakte (9-14), leek de wedstrijd beslist. Niets bleek echter minder waar. Twist bleef erin geloven, kwam steeds dichterbij en maakte na tien minuten spelen gelijk: 15-15. Daarna brak er een fase aan waarin beide ploegen niet tot scoren kwamen, totdat Lianne Hagen met twee doelpunten van dichtbij de ban weer brak voor Korbis.

Deze voorsprong gaf Korbis niet meer uit handen, al was de slotfase nog even spannend omdat vijf minuten voor tijd Twist uit een vrije bal de 18-19 maakte. Deze stand hield Korbis vast, waardoor het nu op een gedeelde derde plaats staat.

Korbis 2 speelde eenzelfde soort wedstrijd als Korbis 1. Het kwam een aantal keer ruim voor, maar liet het tweede team van Twist toch weer terugkomen. Door twee bevrijdende doelpunten in de slotfase kan het twee punten bijschrijven (15-17). Daarmee staat Korbis 2 op een tweede plaats, achter Maassluis 2, dat alle wedstrijden tot nu toe won.

Ook Korbis A1 won, het versloeg Weidevogels A2 met 15-10. Korbis C1 verloor met 7-11 van GKV. Een ruime overwinning was er voor Korbis E1 dat met maar liefst 20-2 won van Maassluis E3.
 

Terug naar nieuwsoverzicht