Korbis  >  Word Lid  >  Zorgen worden groter voor Korbis
bol.com Partner

Zorgen worden groter voor Korbis

5 oktober

Na de deceptie tegen Reeuwijk van vorige week, wist Korbis ook deze week weer niet te winnen. In eigen huis verloor het zaterdag met 11-8 van Vriendenschaar uit Bodegraven, een concurrent in de strijd tegen degradatie. De zorgen worden daarmee voor Korbis alleen maar groter. Het neemt nu de laatste plaats in en ziet met de week de concurrentie verder uit het zicht verdwijnen.
Klik titel voor meer... 

Het ontbeert Korbis 1 al weken aan vertrouwen. De Waddinxveense korfballers weten het tij maar niet te keren en ook tegen Vriendenschaar kwam Korbis moeizaam tot scoren. Met een 5-5 tussenstand ging Korbis de rust in.

Na de rust liep Vriendenschaar uit en Korbis wist dat gat niet meer te dichten. Met een eindstand van 11-8 bleef Korbis opnieuw puntloos. De andere concurrenten in het gevecht om lijfsbehoud – Weidevogels en Reeuwijk – pakten wel een punt en liepen daardoor uit op Korbis. Korbis staat nu laatste met slechts twee punten na zes wedstrijden. Zaterdag speelt het de laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie, waarna het zaalseizoen begint.

Ook Korbis 2 verloor weer in de zware eerste klasse, maar het stapte met een beter gevoel van het veld dan Korbis 1 dat later zou doen. Tegen KCC 4, dat in de bovenste regionen van de poule meedraait, werd de schade met 15-17 beperkt gehouden. Korbis zakte wel een plaats op de ranglijst, doordat het Alphense Tempo won. Zaterdagmiddag kan het in een direct duel in Alphen uit gaan maken wie de eerste helft van het veldseizoen op de laatste plaats eindigt.

Korbis A1 gaf concurrent KOAG A1 een tik door met 11-3 te winnen. Beide ploegen hadden al hun wedstrijden tot dan toe gewonnen, maar Korbis A1 liet met duidelijke cijfers zien wie de titelfavoriet is. Korbis E3 werd zaterdag gedeeld kampioen door met 10-1 van Vriendenschaar E4 te winnen.
 

Terug naar nieuwsoverzicht