Korbis  >  Word Lid  >  Korbis blijft zicht houden op twee kampioenschappen
bol.com Partner

Korbis blijft zicht houden op twee kampioenschappen

27 april

Ook na het binnenslepen van de titel blijft Korbis 1 winnen. Op het gras van het Leidse Crescendo werd zaterdag met 13-9 gewonnen. Belangrijker voor Korbis was echter het resultaat van Korbis 2. Er werd gewonnen, al ging dat behoorlijk moeizaam.
Klik titel voor meer... 

Lange tijd keek Korbis 2 tegen Nieuwerkerk 4 tegen een achterstand aan. In een vak liep het aanvallend niet en daardoor kwam het moeizaam tot scoren. In de rust keek Korbis daardoor tegen een achterstand van twee punten verschil aan.

Ook na rust startte het tweede team van Korbis weer moeizaam, maar nadat coach Ronald Spoorendonk had gewisseld en daarmee tactisch wat had omgezet, wist Korbis de korf weer te vinden. Het maakte snel gelijk en daarmee was het verzet van de Nieuwerkerkse tegenstander gebroken, waarna Korbis een voorsprong pakte. Die voorsprong bouwde het nog iets uit, waardoor het uiteindelijk met 10-7 won.

Door die overwinning is Korbis 2 nog steeds koploper. Het speelt op 9 mei de eerstvolgende wedstrijd tegen concurrent IJsselvogels in Moordrecht. Als het die wedstrijd wint, kan het kampioenschap Korbis 2 niet meer ontgaan.

Gewonnen werd er ook door Korbis 4, dat Nieuwerkerk 11 met 5-7 versloeg. Korbis A1 verloor weer, dit keer met 8-11 van ODO A1. Een ruime winstpartij was er voor Korbis E3. Het versloeg IJsselvogels E6 met 8-2.
 

Terug naar nieuwsoverzicht