Korbis  >  Word Lid  >  Korbis heeft kampioenschap al binnen
bol.com Partner

Korbis heeft kampioenschap al binnen

19 april

Met een straatlengte voorsprong is Korbis 1 afgelopen zaterdag kampioen geworden. Zelf won het in Rotterdam met 15-9 van laagvlieger Trekvogels en doordat concurrent ADO 1 met 11-10 verloor van Dubbel Zes, is Korbis met nog vier wedstrijden te spelen kampioen. Korbis 2 heeft ook nog steeds zicht op de titel, door de 15-14 winst op Oranje Wit 5.
Klik titel voor meer... 

Dat Korbis kampioen zou worden in de derde klasse, was al bij de afsluiting van de eerste helft van het veldseizoen bekend. De voorsprong op de concurrentie was dusdanig groot dat het bijna onmogelijk was dat de titel uit handen werd gegeven. De goede prestaties zette Korbis in de tweede helft van het veldseizoen moeiteloos door. Met alleen maar overwinningen, heeft Korbis tot nu toe de maximale score behaald.

Korbis 1 speelde gisteren een matige wedstrijd tegen het Rotterdamse Trekvogels. In de eerste helft behaalde de ploeg van trainer Mark van den Brink een voorsprong van 10-5, maar na rust werd het er niet beter op. Na een kwartier in de tweede helft scoorden de Waddinxveners pas en in de afronding was Korbis slordig. Het verschil tussen Korbis en Trekvogels was echter te groot. Korbis speelde de wedstrijd uit (15-9) en hoorde uiteindelijk achteraf dat het door die overwinning kampioen is en daardoor na een jaar weer terugkeert in de tweede klasse.

Korbis 2 kwam in Dordrecht met Oranje Wit 5 een ervaren tegenstander tegen. Korbis keek in de tweede helft lange tijd tegen een achterstand aan, die het wel gelijk trok, maar ook weer uit handen gaf. In het laatste deel van de wedstrijd wisselden beide ploegen de doelpunten af. Toch wist Korbis een voorsprong van twee goals te pakken en die gaf het niet meer weg. Door de 15-14 winst handhaaft Korbis 2 zich op de koppositie.

Korbis C3 wist met 4-0 te winnen van Kinderdijk C4 en Korbis E2 won met grote cijfers van het Capelse KCC E4 (17-3).
 

Terug naar nieuwsoverzicht