Korbis  >  Word Lid  >  Gemengde gevoelens bij Korbis
bol.com Partner

Gemengde gevoelens bij Korbis

25 januari

Voor de korfballers van Korbis was het afgelopen zaterdag een dag met dubbele gevoelens. Korbis 1 versloeg met grote cijfers De Vinken, maar Korbis 2 verloor van titelconcurrent ODIK 3. Daarmee lijkt het tweede team van Korbis het kampioenschap uit het hoofd te kunnen zetten. 
Klik titel voor meer...

De blikken waren in sporthal de Dreef voornamelijk op het tweede team van Korbis gericht. Bij winst tegen ODIK zou het in de stand over de ploeg uit Barneveld heen gaan en de eerste plaats bezetten. Maar geen moment maakte de ploeg van trainer Ronald Spoorendonk aanspraak op de overwinning. Korbis behaalde niet haar normale niveau en een aantal spelers leek last te hebben van de spanning.

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op, maar kort voor rust scoorde ODIK de 8-7, waardoor de ploeg uit Barneveld met een voorsprong de kleedkamer in ging.

Na rust breidde het die voorsprong uit naar een gat van vijf punten en pas toen leek Korbis te beseffen dat het met die stand het kampioenschap uit handen aan het geven was. Het zette nog wel even aan, maar kon geen verandering meer brengen in de opgelopen achterstand. Uiteindelijk keerde ODIK huiswaarts met een 14-19 overwinning.

Korbis boekte een ruime overwinning. Met goed spel en af en toe frivoliteiten werd tegenstander De Vinken uit Vinkeveen van het kastje naar de muur gestuurd. Dit resulteerde in een 25-10 eindstand en daardoor staat Korbis 1 nu in de middenmoot. Degradatie lijkt te zijn afgewend door de ploeg van coach Mark van den Brink.

Korbis A1 verloor thuis met 15-21 van PKC, net als Korbis B1 dat in Merwede B1 haar meerdere moest erkennen (16-7). Winst was er wel voor onder meer Korbis D1, dat Vitesse D2 met 16-4 versloeg. Korbis F1 boekte weer een ruime overwinning. In eigen huis won het van Nikantes F1 met 20-8.
 

Terug naar nieuwsoverzicht