Korbis  >  Word Lid  >  Korbis doet met overwinning goede zaken
bol.com Partner

Korbis doet met overwinning goede zaken

18 januari

– De door De Graaf en Partner gesponsorde korfballers van Korbis 1 en 2 hebben zaterdag goede zaken gedaan door de twee hoogste teams van Viking te verslaan. In Wijk bij Duurstede versloeg Korbis 1 Viking 1 met 19-14. Korbis 2 versloeg het tweede team van Viking met 11-7. 
Klik titel voor meer...

Korbis 1 kwam al snel met 3-0 achter tegen de hoger geklasseerde tegenstander. De Waddinxveners lieten zich door die vroege achterstand echter niet uit het veld slaan en knokten telkens terug tot een punt achterstand, waarna Viking het gat weer vergrootte naar twee punten. Daardoor ging Korbis met een achterstand van 9-8 rusten.

Na de rust wist Korbis wel op gelijke hoogte te komen en na tien minuten spelen in de tweede helft kwam het zelfs op voorsprong. De ploeg van trainer Mark van den Brink breidde die voorsprong steeds meer uit. Vier minuten voor tijd gooide Martijn Graveland de wedstrijd in het slot door de 17-13 te maken. Uiteindelijk maakte Korbis er nog twee doelpunten bij, waardoor het met een overwinning van 19-14 huiswaarts trok.

Korbis 2 had eerder op de avond al belangrijke zaken gedaan in de strijd om de titel. Het tweede team van Korbis schoot uit de startblokken en kwam met maar liefst 8-0 voor. De tweede helft was van Korbis’ kant van minder niveau, maar de zege kwam nooit in gevaar. De ploeg van coach Ronald Spoorendonk noteerde een eindstand van 11-7. Door de overwinning en het verlies van concurrent MIA, staat Korbis 2 op slechts 1 punt van koploper ODIK 3. Volgende week zaterdag dient zich in sporthal de Dreef een ware kraker aan, als Korbis 2 het in een rechtstreeks duel opneemt tegen de koploper.

Ook Korbis 3 wist te winnen. Thuis versloeg het KCR met 14-10, waardoor de ploeg op de tweede plaats blijft staan. Ruime overwinningen waren er verder voor de E1 (10-2), F1 (27-6) en Korbis F3 (10-3).
 

Terug naar nieuwsoverzicht